Šport > Zimski športi
1333 ogledov

Kos drugi, ko so prekinili tekmo

Lovro Kos Profimedia
Veter tokrat ni omogočil izvedbo tekme.

Prva serija tekme za svetovni pokal v poljskem Szczyrku je bila zaradi premočnega vetra pred zadnjimi desetimi smučarskimi skakalci prekinjena in nato odpovedana. Lovro Kos (116,4 točke) je bil kot najboljši Slovenec tedaj drugi. Žak Mogel (110,3) je bil deseti, Timi Zajc (100,9) 25., Peter Prevc (95,9) pa 30. Anže Lanišek ni nastopil.

Ko je bil kot tretji Slovenec na vrsti Kos, so bili na čelu štirje Poljaki. Kos je presegel 100 m (100,5) in zaostal le za Dawidom Kubackim, ki je imel 0,8 točke prednosti.

Prva tekma za svetovni pokal v Szczyrku je bila pred odpovedjo velikokrat za nekaj minut prekinjena, ko so čakali na ustrezne in varne vetrovne razmere. Veter, ki se je vrtinčil, je pihal tudi s prek 15 kilometri na uro na skakalnici, ki nima niti umetne niti naravne zaščite ob naletu.

Najdaljša je bila prekinitev pred nastopom zadnje deseterice najboljših v seštevku pokala, ko je pred tem veter podrl tudi reklamni pano na zaletnem mestu. Tik pred tem je v zalo slabih pogojih le 85 m skočil Peter Prevc. Serija je do prekinitve potekala skoraj dve uri.

Lanišek je bil na srednji skakalnici dan prej blizu nove kvalifikacijske zmage. Zasedel je drugo mesto, za najboljšim, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem, je zaostal le desetinko točke. Lovro Kos je bil četrti, s tem pa je Slovenija še povečala prednost v skupni razvrstitvi poljske turneje. Drugouvrščena Avstrija zaostaja 62,3 točk, tretja Nemčija pa 79,2.

Naslednja tekma je na programu v soboto popoldne, v Zakopanah je predvidena ekipna tekma, dan prej, v petek, pa bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:39 17.januar 2024.

    Še dobro, da prireditelji niso vztrajali na dokončanju prve serije, ker ta je bila zaradi tako drastičnih vetrovnih pogojev med posameznimi tekmovalci povsem neregularna. Že od naših štirih, ki so nastopili do prekinitve, sta bila Lovro Kos in Žak Mogel ...prikaži več deležna razmer, ki so bile takrat med najboljšimi, Timi Zajc in predvsem Peter Prevc pa najslabših in oba bi ostala brez druge serije. Veliko vprašanje pa je koliko sreče bi bil deležen Anže Lanišek, ki je še bil na vrhu!?

Sorodne novice