Šport > Zimski športi
22012 ogledov

Kraft o rivalstvu z orli: "Vsi vemo, da so Slovenci zelo ..."

Stefan Kraft Profimedia
Vodilni smučarski skakalec zime po koncu izredno uspešne turneje PolSKI že pogleduje proti novemu cilju, tj. svetovno prvenstvu v smučarskih poletih v Bad Mitterndorfu.

Avstrijec smučarski skakalec Stefan Kraft je v nedeljo dobil posamično tekmo v poljskih Zakopanah in s tem svoji reprezentanci pomagal do zmage v skupnem seštevku krstne izvedbe turneje PolSKI.

Obenem je izkušeni 30-letni veteran povečal prednost v skupni razvrstitvi svetovnega pokala pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v poletih, na katerem se bodo tekmovalci merili 26. oziroma 27. januarja v Bad Mitterndorfu.

Sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala 3. februarja s posamično tekmo v Willingenu.

Dawid Marta Kubacki splet okoliščin Šport Kubacki po zahvali Lanišku opisal ženin boj za preživetje: "Če bi ... Anže Lanišek Orosilo vam bo oko Šport Poljaki niso pozabili, kaj je Anže naredil za Kubackega! Noro, kaj ga je čakalo

Kraft se je na Poljskem veselil že svoje 37. zmage v karieri in se še 109-ič zavihtel na zmagovalni oder, s čimer je podrl rekord legendarnega Janneja Ahonena, ki je na stopničkah stal 108-krat.

Stefan Kraft | Avtor: Profimedia Profimedia
"To je ena mojih najljubših skakalnic, tukaj vedno kažem dobre skoke. Tudi letos sem skakal zelo dobro, zelo sem užival," je po tretji zmagi na poljskem prizorišču za Skijumping.pl povedal Avstrijec.

"To, da sem na lestvici prehitel Janneja Ahonena, je zares posebno. Janne je bil eden izmed mojih idolov. Ko sem začel gledati smučarske skoke, je bil on eden izmed tekmovalcev, po katerih sem se zgledoval. To je res poseben trenutek. Ponosem sem nase in hvaležen, da mi je uspelo zbrati toliko uvrstitev na stopničke."

V skupnem seštevku je Avstrija slavila z 9,9 točke prednosti pred Slovenijo, skupna zmaga pa je našim severnim sosedom prinesla tudi 50.000 evrov denarne nagrade. "Nova tekmovanja, kot je poljska turneja. so vedno zabavna. Mislim, da je bila to zelo dobra ideja," je povedal Kraft.

Anže Lanišek Poljska turneja Šport Slovenci brez 50 tisočakov, Lanišek znova na stopničkah

Časa za počitek ne bo veliko, saj se že čez nekaj dni začenja SP v poletih, na katerem bo Kraft pred domačimi gledalci eden izmed glavnih favoritov za najvišja mesta. "Vselej je lepo tekmovati na prvenstvu v svoji državi. Pričakujemo dobro vzdušje. Prepričan sem, da nas čaka čudovit vikend z dolgimi poleti, veliko zabave in zanimivim dogajanjme. Zagotovo bo fantastično," je prepričan svetovni rekorder v poletih (253,5 m). 

Na vprašanje, ali je bilo rivalstvo med Slovenijo in Avstrijo na poljski turneji napoved hudega boja med obema reprezentancama za odličja v Bad Mitterndorfu, je Kraft odvrnil: "Upam. Vsi vemo, da so Slovenci zelo močni v smučarskih poletih. To so že večkrat dokazali, a tudi mi smo imeli lani zelo dobro ekipo, zato upam, da nas čaka dober boj. Verjamem, da smo oboji pripravljeni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Idioti 15:50 23.januar 2024.

    Za mene je največji kradljivec med skakalci vseh časov ! Krade pa še sedaj posredno z ocenami !

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 15:45 22.januar 2024.

    Morali bi razmisliti o uvedbi več ekipnih tekem in tekem parov! Te tekme so mnogo bolj zanimive kot tekme posameznikov! Mnogo več se dogaja in tekme so bilj napete! Mislim, fa bi skoke gledalo več ljudi! Predlog, ki ga je ...prikaži več dal Sandro Pertille da bi naredili premično skakalnico je pa brezvezen! Skoki spadajo na sneg, v hribe in ne na plažo Copacabana ali v dvorano v Dubaju kot on razmišlja! Sicer pa kdo je makaronarja dal za glavnega v skakalnem svetu!?

  • dare326 12:27 22.januar 2024.

    Orli, gazele, gorenjski volk, puščavski volk, morski pes iz Mesine... Tile novinarji imajo mostiščarsko domišljijo iz prazgodovine.