Šport > Zimski športi
23068 ogledov

Niso ga pozabili! Poglejte, kako so se orli poklonili Lanišku

Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc Profimedia
Slovenski skakalci so se na podelitvi priznanj ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka na moštveni tekmi v Bad Mitterndorfu spomnili tudi na poškodovanega Anžeta Laniška.

Slovenski smučarski skakalci so v nedeljo na moštveni tekmi v avstrijskem Bad Mitterndorfu prepričljivo ugnali vso konkurenco in s tem ubranili naslov svetovnih prvakov v poletih iz Vikersunda 2022.

Timi Zajc, Lovro Kos ter Peter in Domen Prevc so poskrbeli za enajsto slovensko odličje na prvenstvih letalcev, od tega že četrto zlatega leska. Dvakrat so bili orli najmočnejši na ekipni tekmi, v posamični konkurenci pa sta naslov prvaka osvojila Robert Kranjec (2012) in Peter Prevc (2016).

Lovro Kos Ekipna tekma Šport Slovenija zadržala naslov svetovnih prvakov!

Slovenska skakalna ekipa se je v obrambo naslova podala brez Anžeta Laniška, ki se je poškodoval na enem izmed treningov v Planici. Na odsotnega kolega so se ob še enem velikem uspehu slovenskih poletov spomnili tudi novopečeni svetovni prvaki, ki so mu kar z zmagovalnega odra poslali prav posebno sporočilo.

Najizkušenejši član zlatega slovenskega kvarteta Peter Prevc je namreč s seboj prinesel list papirja z napisom: "Anže, mi smo s tabo."

 | Avtor: Profimedia Profimedia

To pa ni bilo edino sporočilo podpore našemu najboljšemu skakalcu tekoče tekmovalne zime s prizorišča SP. Prevc se je namreč na skakalnici pojavil s čelado, na kateri je bila nalepka žabe s skakalnimi smučmi. Žaba je vzdevek, ki Laniška spremlja že od malih nog. 

"Lani, ko je bilo svetovno prvenstvo, sem bil jaz parkiran doma, zdaj je žal Anže. Za to nalepko sem se odločil tisti večer, ko nam je povedal, da ne gre z nami. Čutil sem, da je tako prav," je v pogovoru za RTV Slovenijo po tekmi pojasnil starejši od bratov Prevc.

Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc Zlati fantje: Šport "Odleglo mi je. Ko sem videl zeleno črto, sem rekel, da je dovolj."

"Ko sem bi majhen, sem pred blokom izgubil pri igri podiranje piramide. Za kazen sem moral skakati kot žaba, za nameček pa sem v času, ko se je Slovenija uvrstila na nogometno SP 2002, nosil zelen reprezentančni dres. Najprej mi vzdevek ni bil všeč, potem pa me je mami pomirila, da zgodbo lahko obrnem sebi v prid." 

Anže Lanišek o vzdevku Žaba

 | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si