Šport
105725 ogledov

Dovolj ima, skakalni šampion prekinja sezono: "To nima več smisla"

Epa
Branilcu velikega kristalnega globusa v letošnji sezoni res ne gre po načrtih.

Lanski zmagovalec skupnega seštevka Halvor Egner Granerud se po razočaranju na svetovnem prvenstvu v poletih, kjer je po diskvalifikciji zaradi nepravilnega dresa ostal brez uvrstitve, začasno umika iz svetovnega pokala.

Norveški šampion se po dominantni lanski sezoni, v kateri je nanizal 12 zmag in si zagotovil drugi veliki kristalni globus (2021, 2023), letos muči z iskanjem prve forme. V skupni razvrstitvi je trenutno šele na skromnem 16. mestu, njegova najboljša uvrstitev pa ostaja četrto mesto iz Engelberga.

Granerud | Avtor: Epa Epa
Granerud se je z idejo o začasnem premoru spogledoval že po koncu zanj neuspešne novoletne turneje (27. mesto), a si je takrat premislil in se vseeno udeležil krstne izvedbe PolSKI Tour. Na Poljskem se ni proslavil, tekmo v Wisli je končal že po prvi seriji (42. mesto), v Zakopanah pa je bil 18.

"Sezona je zame izgubljena," meni 27-letni skakalec, ki namerava izpustiti tekme svetovnega pokala v Willingenu, Lake Placidu in Sapporu. "Najpomembneje je, da si vzamem nekaj premora, ker glava ni na pravem mestu. Prav tako imam občutek, da mi zmanjkuje energije. Potemtakem nima smisla potovati po svetu in si razbijati glavo iz enega konca tedna v drugega. Počakal bom, da se stvari uredijo," je napovedal norveški skakalec.

Kar zadeva vrnitev, je Granerud ostal skrivnosten: "Ne vem še točno, kdaj bom nazaj, vendar sezone še nisem končal."

Svojo odločitev je sporočil tudi svojim sledilcem na družbenih omrežjih. "Vzel si bom premor od svetovnega pokala. Vrnil se bom," je zapisal na Instagramu.

To še ni vse! Šport Niso ga pozabili! Poglejte, kako so se orli poklonili Lanišku

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.