Šport > Zimski športi
5550 ogledov

Slovenski orel s čustvenim zapisom: "Ko si na vrhu, si kralj, nato pa ..."

Žiga Jelar Saša Despot
Žiga Jelar se je odzval na zlobne komentarje ob koncu kariere Štefana Hadalina.

Slovenski alpski smučar Štefan Hadalin se je pred dnevi pri 28 letih starosti odločil za konec tekmovalne poti v vrhunskem smučanju. Član slovenske ekipe za svetovni pokal v tehničnih disciplinah, svetovni podprvak v kombinaciji iz 2019, po zdravstvenih težavah, ki so ga pestile v zadnjih sezonah, nikakor ni več našel poti nazaj med najboljše.

Odločitev je v čustvenem nastopu sporočil na novinarski konferenci na sedežu slovenske smučarske zveze v Ljubljani. Od športne poti se bo uradno poslovil marca na Pokalu Vitranc v Kranjski Gori, kjer je 8. marca 2014 prvič nastopil v konkurenci svetovnega pokala.

Standardni član slovenske A-ekipe za slalom in veleslalom je v svetovnem pokalu nastopil na 130 tekmah, od tega je zbral sedem uvrstitev v najboljšo deseterico v posamični konkurenci, dvakrat z devetim mestom na veleslalomih, trikrat na specialnih slalomih s sedmim, osmim in desetim mestom, enkrat z osmim mestom na paralelni tekmi ter enkrat v alpski kombinaciji.

V alpski kombinaciji, ki ni več del tekmovalnega programa svetovnega pokala, je osvojil tretje mesto; 22. februarja 2019 se je na tekmi v Banskem v Bolgariji edinkrat v svetovnem pokalu uvrstil na oder za zmagovalce.

Štefan Hadalin | Avtor: Profimedia Profimedia

Uspeh v svetovnem pokalu je prišel 11 dni po velikem uspehu na svetovnem prvenstvu, ko je v Areju na Švedskem zaostal zgolj za Francozom Alexisom Pinturaultom za srebrno odličje v alpski kombinaciji. Prav v kombinaciji je bil Vrhničan tudi svetovni mladinski prvak (2016).

A kljub vsem izjemnim uspehom in žalostnemu koncu, ko so zadnja leta njegove kariere zaznamovale številne težave s poškodbami, predvsem hrbtom, ob njegovem slovesu na socialnih omrežjih ni bilo zaznati žalosti ter lepih in vzpodbudnih želja, temveč so se oglasili številni zlobni jeziki, ki so si dali duška ob njegovi upokojitvi in neuspeli vrnitvi na bele strmine.

Ob vsem tem pa ni mogel biti tiho Hadalinov kolega iz skakalnega tabora Žiga Jelar, ki je številnim "kavč komentatorjem" s svojim čustvenim zapisom zaprl usta.

"Ljudje, žal ne morem mimo tega. Štefan je zaključil kariero in se odločil podati novim izzivom naprej. Ogromno komentarjev (ni osamljen primer in žal mi je, da je tako), česa vsega ni naredil prav in hvala bogu, da je konec. Kariero začneš kot majhen fant z iskrico v očeh, nato pa slediš, trdo delaš in upaš, da boš dosegel svoje sanje. Ko si na vrhu, si kralj, najprej Slovenije, nato medijsko izžet in deklica, ki mora ustrezati vsem. Težko je končati (vsaj po mojem mnenju) nekaj, v kar si vložil celotno svojo življenjsko pot. Vsi si želimo, a včasih ne dobimo!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice