Šport > Zimski športi
6720 ogledov

Zvezdnica se je zlomila pred kamero: "Preveč je bilo vsega"

Jasmine Flury Print Screen
Število padcev in poškodb v karavani belega cirkusa se še naprej povečuje, kar je že načelo psihološko stanje nekaterih tekmovalk.

Številne poškodbe so zaznamovale tekme svetovnega pokala pretekli konec tedna v italijanski Cortini d'Ampezzo.

V nedeljo se je na superveleslalomu huje poškodovala Kanadčanka Valerie Grenier, dva dneva prej so morali zaradi poškodb s prizorišča evakuirati Američanko Mikaelo Shiffrin in Švicarko Corinne Suter.

Slednja je zaradi poškodbe kolena že končala sezono, medtem ko usoda Shiffrinove za zdaj še visi v zraku. Več o tem TUKAJ.

Velik udarec je na italijanskem prizorišču utrpela švicarska reprezentanca. Dan po Suterjevi je zaradi strganih križnih vezi padel zastor nad sezono Joane Hählen, za nedoločen čas pa se je na stranskem tiru znašla tudi Michelle Gisin.

Nič bolje ne kaže zvezdnikom iz moške smučarske karavane, kjer so zaradi poškodb sezono že končali Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, Francoz Alexis Pinturault in Avstrijec Marco Schwarz.

Reševalni helikopter Nova huda poškodba Šport Grozljiv padec junakinje Kranjske Gore pri 95 km/h, Štuhčeva odstopila

Padci v Cortini so pripomogli h klavrnemu vzdušju v ciljni areni, usoda nekaterih tekmovalk pa se je močno dotaknila švicarske alpske smučarke Jasmine Flury, ki so jo med televizijskim intervjujem za SRF premagale solze, potem ko je bil tik pred tem priča še nesreči Norvežanke Kajse Vickhoff Lie.

"Počutim se malce prazno," je povedala na pol objokana Švicarka. "Zdaj, ko je padla še Kajsa, je bilo vsega skupaj že malo preveč. "Na startu sem še imela občutek, da bom to lažje prenesla, vendar me je prizadelo bolj, kot sem pričakovala," je dodala smučarka.

Fluryjeva je poškodovane kolegice nagovorila tudi z objavo na družbenem omrežju, v kateri jim je zaželela čim hitrejše okrevanje in jih opomnila, da za dežjem vedno posije sonce.

"Zelo rade imamo ta šport, ki pa je včasih lahko tudi zelo krut. Pretresena sem ob tolikih poškodbah deklet in že pogrešam svoje reprezentančne kolegice ter prijateljice," je med drugim zapisala 30-letnica.


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.