Šport > Zimski športi
21067 ogledov

Iz ameriške reprezentance sporočili stanje Shiffrinove

Mikaela Shiffrin Profimedia
Mikaela Shiffrin bi se lahko vrnila naslednji konec tedna.

Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin bi se lahko po hudem padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo prejšnji petek vrnila v tekmovalne arene naslednji konec tedna v Andori, je sporočil direktor ameriške smučarske zveze Patrick Riml.

 

"Mikaeli gre kar dobro glede na vse, kar se je zgodilo. Na srečo ni staknila resnejše poškodbe, ni zlomila nobene kosti ali si poškodovala ligamente," je dejal Riml in dodal, da Shiffrin načrtuje vrnitev na veleslalomu in slalomu v Soldeuu.

"Velikokrat narediš korak naprej, nato pa dva nazaj. Moramo biti potrpežljivi in videti, kako se bo odzvalo koleno, ki jo po padcu najbolj boli," pravi Riml.

Shiffrin je na omrežju X zapisala, da se stanje spreminja iz dneva v dan. "Res se ne smem pritoževati glede zadnjih dni," je še dodala ob fotografiji, na kateri je skupaj s srčnim izbrancem, norveškim smučarjem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je po padcu na smuku v Wengnu že končal sezono.

Shiffrin, zmagovalka 95 tekem za svetovni pokal, se letos poteguje za šesti naslov v skupnem seštevku svetovnega pokala. Trenutno je na prvem mestu s 95 točkami prednosti pred Švicarko Lara Gut-Behrami, ki je danes dobila veleslalom na Kronplatzu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice