Šport > Zimski športi
1972 ogledov

Slovenija osvojila zlato in bron, svetovna prvakinja je postala 16-letnica

Planica Profimedia
Prvi dve kolajni za Slovenijo na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju.

Planica gosti mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, Slovenija pa je na srednji skakalnici prišla do prvih dveh kolajn na tekmovanju. Vso konkurenco je pokorila Tina Erzar, ki je na začetku januarja dopolnila 16 let, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila Taja Bodlaj.

Že trening serije so nakazovale uspeh slovenskih skakalk, saj je bila Erzar najboljša v vseh štirih trening skokih. Premoč je nato potrdila tudi v prvi tekmovalni seriji, kot edina je preskočila stometersko znamko (101 m) ter vodila pred reprezentančno kolegico Bodlajevo (99 m). Razlika med obema Slovenkama je znašala 4.9 točke.

Na tretje mesto se je po prvi seriji uvrstila Avstrijka Julia Muehlbacher (98 m), ki je za Bodlajeva zaostala le za 0,3 točke, za Erzarjevo pa 5,2. Četrta Čehinja Veronika Jencova je bila od stopničk oddaljena že za več kot sedem točk, Erzar pa ji je pobegnila za 12,6 točke.

Tik za prvo deseterico se je uvrstila Jerica Jesenko na 11. mestu, Ajda Košnjek je bila 16.

Druga serija je nekolika premešala vrstni red pri vrhu. Jencova je zaostala za Japonko Kurumi Ichinohe, Muehlbacher pa je nato s skokom 95,5 metra zanesljivo prevzela vodstvo. Na vrhu skakalnice sta bila le še Slovenki.

Bodlajeva je doskočila pri 93,3 metra in za natanko tri točke zaostala za Avstrijko, Erzarjeva pa je z daljavo 97,5 metra zadržala prvo mesto. Slavila je s 15,4 točke pred Muehlbacherjevo. Postala je tretja Slovenka po Niki Križnar in Niki Prevc z naslovom mladinske svetovne prvakinje.

Košnjek je bil 14., Jesenko pa 15.

“Zelo sem ponosna, da mi je uspelo pokazati sproščen drugi skok in tudi prvega v bistvu. Sami skoki so se mi res poklopili, res sem vesela, da mi je to uspelo prikazati pred domačim občinstvom," je po uspehu dejala Tina Erzar.

“Na mladinskih svetovnih prvenstvih res še nimam bronaste medalje, tako da sem noro vesela. Sploh pa za Tino, ki je še tako mlada, da so ji uspeli taki dobri skoki, glede na to, da je zmagala. Veseli sva, da sva skupaj na odru. Res lepo!” pa je dodala Taja Bodlaj.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice