Šport > Košarka
23 ogledov

''Kot da igramo z evropskimi prvaki''

košarka Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca se je z zmago proti Kosovo zavihtela na vrh kvalifikacijske skupine E za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017.

Slovenski košarkarji so v Stožicah nadigrali Kosovčane in po več kot šestih letih presegli mejo 100 točk. Končni rezultat je bil kar 113:68 v korist varovancev Igorja Kokoškova, ki so prevladovali v vseh prvinah igre in Kosovu zagrenili prvi uradni nastop v okviru velikega mednarodnega tekmovanja.

Med najzasluženjšimi košarkarji za zmago s kar 45 točkami razlike sta bila tudi Edo Murić, ki je prispeval 15 točk, sedem podaj in šest skokov, ter Zoran Dragić, ki je 17 točkam dodal dve podaji in pet skokov.

''Prva tekma je vedno najtežja. Prebili smo led. Kosova nismo dobro poznali, vendar smo si rekli, da gremo v tekmo s to našo miselnostjo in borbenostjo. Bili smo dobro pripravljeni. Trenerji so nam povedali, kaj nas čaka. Zasluženo smo prvič zmagali. Časa za veselje ne bo. Čez tri dni znova igramo in treba se bo čim bolje pripraviti,'' je za RTV Slovenijo po tekmi dejal Edo Murić.

Z razpletom je bil zadovoljen tudi mlajši od obeh bratov Dragić, ki je poudaril, da nasprotnika kljub njegovi neizkušenosti niso podcenjevali. ''Mislim, da smo danes pokazali lepo igro. Nismo podcenjevali nasprotnika. Naredili smo takšen začetek, kot smo si ga vsi želeli. Povedli smo 10, 15 točk in to samo stopnjevali. Takšna tekma je zelo dobra za našo samozavest in zdaj se moramo pripraviti na Bolgarijo,'' je povedal Zoran.

''Šli smo zares, kot da igramo proti evropskim prvakom. Nasprotnika nikoli ne smeš podcenjevati, tudi Kosova ne. Zelo sem vesel, da smo tekmo zaključili in imamo prvo zmago v žepu,'' je sklenil Dragić. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.