Šport > Košarka
14 ogledov

Kot v finalu? Durant + Zahod > James + Vzhod!

All Star tekma Orlando Vzhod Zahod Durant Wade James
1/4
EPA
Z LeBronom Jamesom, Dwyanom Wadom, Kevinom Durantom in Russellom Westbrookom na parketu je bila nedeljska All-Star tekma med Zahodom in Vzhodom morda celo predogled letošnjega finala lige NBA. Slavil je Durantov Zahod, košarkar Oklahome City Thunder pa je postal tudi najkoristnejši igralec (152:149).

"Ob vseh teh izjemnih igralcih na parketu nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo," je po tekmi razlagal Kevin Durant. Njegov Zahod je na All-Star tekmi v Orlandu, ki je pomenila zaključek tradicionalnega All-Star vikenda, že zanesljivo vodil, na koncu pa bi Vzhod z metom Dwyana Wada v zadnji sekundi kmalu izenačil. "Fantom je uspelo nekaj velikih metov in našo prednost so znižali na eno točko. Vodili smo za 18!" se še ni mogel načuditi Durant. "Bilo je zabavno. To je All-Star tekma, ki si jo želiš videti."

Toda bilo je dovolj. Dovolj za zmago nad LeBronom Jamesom, Wadom in ostalim zvezdam vzhodne obale, proti katerim bi se Durantova Oklahoma City Thunder kaj lahko pomerila v zaključku letošnjega play-offa lige NBA. Nekaj soja žarometov z najkoristnejšega igralca tekme je preusmeril njegov soigralec v zahodnem moštvu Kobe Bryant, ki je s 27 točkami prehitel Michaela Jordana kot najboljši strelec All-Star tekem vseh časov. Durant jih je v svoji MVP-predstavi nasul 36.

Jamesu in vzhodnjakom je uspelo nadoknaditi 21 točk zaostanka, a jim ob 36 točkah zvezde Miami Heat ni uspelo zadeti ključnega meta. Wade je tekmo zaključil s trojnim dvojčkom. Pri Zahodu, ki je v prvem polčasu natresel neverjetnih 88 točk (rekord All-Star tekem), je Blake Griffin dodal 22 točk, košarkar Los Angeles Clippers pa je za svoje moštvo verjetno tudi dobil tekmo z ukradeno žogo Jamesu v zadnjih sekundah, preden je Wade poskušal iz obupa.

"Ko pozno vržeš žogo, potem se ponavadi zgodi, da zakuhaš protinapad," je dejal James. "Definitivno si želim, da bi lahko poskušal še enkrat." Griffin je nato namreč zadel en prosti met 1,1 sekunde pred koncem, Wade pa je zgrešil težak met za tri iz kota, a s 24 točkami, 10 skoki in 10 asistencami postal edini košarkar po Jordanu in Jamesu s trojnim dvojčkom na tekmi zvezd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.