Šport > Košarka
9975 ogledov

"Kralj James" šokiral z razkritjem

Epa
Prvi zvezdnik poraženih finalistov lige NBA je na parketu preživljal težke trenutke.

Košarkarski superzvezdnik LeBron James ima za seboj še eno izjemno sezono, ki pa se je kljub njegovim odličnim predstavam končala s finalnim porazom proti Golden State Warriors.

golden state warriors 4:0! Šport Bojevniki z "metlo" do naslova lige NBA

James je tudi letos odigral ključno vlogo pri Clevelandu in ga še četrtič zapored popeljal v finale severnoameriške košarkarske lige, kjer pa so morali še tretjič priznati premoč Bojevnikom. Za Jamesa je bil to osmi zaporedni finale (2011-2018), saj je pred tem štiri finala nanizal še z moštvom Miami Heat.

"Kralj James" je odigral vseh 82 tekem rednega dela sezone s povprečno minutažo 36,9 minute kar, kar je največ med vsemi košarkarji v ligi. V tem času je prispeval 27,5 točke, 9,1 podaje, 8,6 skoka ter 1,4 ukradene žoge ob 54-odstotnem metu iz igre.

 | Avtor: Epa Epa

V končnici je še nekoliko stopil na plin in v 22 odigranih tekmah povprečno na parketu preživel kar 41,9 minute ter dosegel 34,0 točke, 9,1 skoka, 9,0 podaje in 1,4 ukradene žoge. Tudi v sklepnem delu sezone je bil njegov met iz igre 54-odstoten. A tudi vse to ni bilo dovolj, da bi Konjenike popeljal do drugega naslova v zadnjih treh letih oziroma četrtega v njegovi karieri.

Konjeniki so najlepšo priložnost zapravili na prvem srečanju, ko so imeli v zadnjih sekundah priložnost za zmago, a je J.R. Smith naredil velikansko neumnost in tekma se je prevesila v podaljšek, v katerem so Bojevniki prevzeli pobudo.

James je po porazu z izidom 114:124 v navalu besa udaril tablo in utrpel resno poškodbo roke (kontuzija), kar je vplivalo na nadaljnji potek serije.

"Po prvi tekmi sem si prizadejal poškodbo. Bil sem zelo čustven. Zavedal sem se, kako pomembna je prva tekma in kaj bi zmaga pomenila za nas. Glede na našo igro in sodniške odločitve smo imeli občutek, da so nas oškodovali. Ne zgodi se prav pogosto, da imaš na gostovanju priložnost premagati Golden State. Podlegel sem čustvom. Zadnje tri tekme sem odigral z zlomljeno roko, a tako pač je," je na tiskovni konferenci razkril James.

lebron james | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice