Šport > Košarka
31 ogledov

Kralji prvi dan igrajo v Gardnu!

Odkar je James izbral Heate, se v NBA vse vrti okrog moštva iz Miamija. (Foto: E Žurnal24 main
Označite na koledarju: v noči na 27. oktober ob pol dveh bodo uvodno tekmo nove sezone lige NBA v bostonskem Gardnu igrali Miami Heati. Tri kralje na božič čakajo prvaki iz Los Angelesa.
Seznam vseh tekem bo vodstvo lige NBA objavilo 10. avgusta. Vse tekme na omenjene datume pa si lahko preberete tukaj.

Vodstvo lige NBA je objavilo seznam srečanj tekem rednega dela naslednje sezone na najpomembnejše datume: za uvodni teden, za božični dan in za dan Martina Luthra Kinga. Težko bi si zaželeli bolj spektakularnega uvoda v sezono. 26. oktobra ob pol osmih zvečer (ob pol dveh zjutraj po srednjeevropskem času) bodo v Gardnu pri Paulu Pierceu, Rayu Allenu, Kevinu Garnettu in Rajonu Rondu gostovali LeBron James, Chris Bosh in Dwyane Wade. Vau! Boston Celtics proti Miami Heat! Prava izbira. Že prvi dan bomo spoznali, kako bo delovala kraljeva trojka s Floride. Da bo šlo za eno najbolj gledanih uvodnih tekem v zgodovini, sploh ne gre dvomiti. Isti večer bodo igrali tudi aktualni prvaki Los Angeles Lakers. Njihov nasprotnik v Staples Centru bodo Houston Rockets, v katerih vrste se bo po letu dni vrnil Yao Ming.

Miami Heat so za mesto rezervnega branilca podpisali z veteranom Eddiejem Housom, nazadnje članom New York Knicksov. Za slabe tri milijone dolarjev bo na Floridi igral dve sezoni.

Tri dni kasneje Miami Heate čaka nova preizkušnja. Prvo domačo tekmo bodo igrali proti Orlando Magicom. Proti Dwightu Howardu bo na preizkušnji njihova centrska linija, ki naj bi bila najšibkejša točka moštva. Prvi teden bo zanimiv tudi za slovenske ljubitelje lige NBA, saj Gorana Dragića in njegove Phoenix Sunse najprej čakajo Utah Jazz in nato Los Angeles Lakers. Zagotovo težko delo za ekipo, ki bo brez Amareja Stoudemira težko imela enako visoke cilje kot v zadnji sezoni. Pa se vrnimo k Heatom. Ker so denarci v ameriškem športu ključni, so LeBrona in soigralce izbrali tudi za tekmo na božični dan. Takrat se bodo zoperstavili Kobeju Bryantu in njegovim Lakersom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.