Šport > Košarka
9 ogledov

Kritiziraš Amareja in nato eksplodira

Bryant je dal 36 točk. Premalo. Stoudemire se je ustavil pri 42. (Foto: Reuters)
1/20
Žurnal24 main
42 točk in 11 skokov. To je bil odgovor Amareja Stoudemira na kritike. In to so bile odločilne točke za zmago Phoenix Sunsov 118:109 nad Los Angeles Lakers za znižanje v zmagah na 1:2 v finalu Zahoda.
Vrhunce tretje tekme finala Zahoda poglejte v dodanem videu in galeriji.

Orlando Magici so proti Boston Celtics (0:3 v zmagah) že odpisani, Phoenix Suns pa so proti Los Angeles Lakersom spet v igri. V tretji tekmi finala zahodne konference lige NBA so jih doma premagali 118:109 in izid v zmagah znižali na 1:2. Na prvih dveh tekmah so kritizirali Amareja Stoudemira, češ da slabo igra v obrambi, da ne skače in da ni pokazal želje po zmagah. Zdaj je bil najzaslužnejši za zmago – 42 točk, 11 skokov in popolna predanost moštvu. Svoje je s 17 točkami in 15 podajami dodal Steve Nash, ki je že drugič v tej končnici nastradal. Tokrat ga je nokavtiral Derek Fisher. A Nasha ne ustavi niti zlomljen nos. Kdor je že videl večni finale med Lakers in Celtics, bo moral še malce počakati ali pa ga morda sploh ne bo videl. Marsikaj bo jasno že v noči na sredo, ko se v Arizoni igra četrta tekma.

NBA finale Zahod tretja Phoenix Suns Los Angeles Lakers Nash zlom nos | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Želel sem pokazati, da lahko igram zelo agresivno. To mi je uspelo, igra pa je stekla kar sama. V mojo predanost ne smete nikdar dvomiti. Zaradi zaupanja vase in predanosti klubu sem uspel premagati številne poškodbe in vsako sezono še nadgradil svojo igro," odgovarja Stoudemire. Odlično je igral tudi drugi orjak pod košem Sunsov, Robin Lopez z 20 točkami. "Nismo igrali, kot sem si želel. Nasprotnik je odlično igral pod obročem in si prislužil kar 42 prostih metov. Mi smo preveč metali za tri točke, na drugi strani pa sta zares izjemen večer imela Stoudemire in Lopez," je po tekmi razloge za poraz strnil Phil Jackson.

Zmago je Phoenix dosegel pod košem in ne izza črte za tri, kot jo ponavadi. Tretja najboljša ekipa v ligi za tri točke je tokrat metala pet proti 20. Nekaj manj kot v polfinalu konference je dal tudi Goran Dragić. V 10 minutah je zadel enega od štirih metov iz igre in ob tem še štiri proste mete. Brez priložnosti za igro je ostal Saša Vujačić. V njegovi ekipi sta bila najboljša igralca Kobe Bryant s 36 točkami, 11 podajami in devetimi skoki ter Pau Gasol s 23 točkami. Na koncu so si bili vsi enotni, da je s svojim izenačenim strelskim rekordom končnic odločil Stoudemire. "Imel je odlično tekmo," je moral priznati Lamar Odom.

Liga NBA, finale Zahoda:

Phoenix Suns : Los Angeles Lakers 118:109  /1:2/
Stoudemire 42, 11 sk., Lopez 20, Richardson 19, Nash 17, 15 as., Dragič 6, 1 sk., 1 as. (10 min); Bryant 36, 11 as., Gasol 23, Fisher 18, Vujačič (ni igral)

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.