Šport > Košarka
19 ogledov

Krka: Jordan se vrača v NBA

Jordan Mruič Union Olimpija Krka ABA
Podobno kot številne ostale ekipe po Evropi je tudi moštvo Krke ob oživitvi lige NBA izgubilo enega najboljših igralcev.

"V soboto popoldne smo izvedeli, da 25-letni in 213 cm visoki center Jerome Jordan v prihodnje ne bo več igral za barve našega moštva, saj odhaja v ligo NBA. Na NBA-naboru leta 2010 je bil Jordan izbran kot 44. s strani Milwaukee Bucksov, od katerih so ga nato odkupili New York Knicksi, ki so ga sedaj, ob koncu lockouta, poklicali v svoje vrste. KK Krka bo od Knicksov prejel vnaprej dogovorjeno odškodnino," so zapisali na spletni strani košarkarskega kluba Krka.

Pri državnih prvakih so dodali tudi: "Jordan je v dresu Krke v ABA ligi v povprečju beležil 12 točk in 5,1 skoka na tekmo, medtem ko je v evropskem pokalu imel povprečje 11,8 točke in 7,3 skoka. Zahvaljujemo se mu za njegovo borbeno in nadvse koristno igro za naš klub in mu želimo veliko sreče v njegovi NBA karieri. Trener Aleksander Sekulić se je s svojo ekipo znašel v nezavidljivi situaciji, ko bo moral odigrati pomembne tekme ABA lige in evropskega pokala brez najvišjega igralca in prvega strelca ekipe. Vodstvo kluba skupaj s trenerskim štabom išče zamenjavo na poziciji centra."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.