Šport > Košarka
14 ogledov

Krka spet v pokalu Eurochallenge

Smodiš Olimpija Krka liga Telemach finale Lorbek Pavić Petrov Klobučar Anže Petkovšek
Košarkarji novomeške Krke bodo tudi letos nastopali v pokalu Eurochallenge, ki so ga pred dvema letoma tudi že osvojili.

Žreb za pokal Eurochallenge bo v Münchnu v petek, 32 moštev pa bo razdeljenih v osem skupin po regionalnem principu. Dve najboljši moštvi iz skupine se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

V pokalu bodo igrala tudi moštva Szolnoki Olaj iz Madžarske in Triumph Ljuberci iz Rusije, ki sta bila udeleženca lanskega zaključnega turnirja četverice, ter prvaki izpred štirih let, francoski Cholet.

Olimpija v Eurocupu

Slovenija ne bo imela predstavnika v elitnem evropskem prvenstvu Evroligi. Košarkarski klub Union Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2013/14 na podlagi posebnega povabila "wild card" nastopal v Ulebovem mednarodnem tekmovanju Eurocup, v katerem bo v rednem delu sezone tekmovalo 48 klubov iz vse Evrope. Zmagovalec Eurocupa si bo v naslednji sezoni priboril pravico nastopanja v elitni druščini klubov Evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.