Šport > Košarka
94 ogledov

Krka visoko poražena

Luka Lapornik Igokea/Nenad Vuruna
Košarkarji Krke so v 5. krogu lige Aba v Laktaših izgubili proti Igokei s 73:91 (19:25, 32:50, 54:67).

Košarkarji Krke so v prejšnjem krogu doma premagali Partizan, tokrat pa so v gosteh s 73:91 izgubili proti Igokei, ki je prišla do druge zmage v sezoni.

Igokea je dosegla prvi koš na tekmi in potem vodstva ni več izpustila iz rok. Že v prvi četrtini so imeli gostitelji večkrat dvomestno število prednosti, največ so vodili za 12 točk, ob koncu četrtine pa je Krka zaostajala za šest. Gostitelji so bili boljši tudi v drugi četrtini in so razliko še povečali. V 18. minuti so povedli celo z 21 točkami razlike (44:23), kar je bila najvišja prednost na tekmi, polčas pa se je končal z minus 18 za Krko.

Tudi v drugem polčasu je Igokea ohranjala zanesljivo vodstvo. V 36. minuti so se Krčani približali na devet točk zaostanka (65:74), tri minute pred koncem tekme so gostje zaostajali za deset, potem pa so pobudo znova prevzeli košarkarji Igokee in visoko zmagali. Pri Krki je bil s 13 točkami sicer najboljši strelec Dino Cinac, ki je zadel tudi tri trojke.

Krka bo prihodnjo soboto v 6. krogu gostila Zadar, ki je še edini brez zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.