Šport > Košarka
10 ogledov

Lakers brez Bryanta povsem izgubljeni

Bryant Griffin Los Angeles Clippers Lakers NBA EPA
San Antonio Spurs so v noči na sredo Los Angeles Lakers na njihovam domačem igrišču v Staples Centru zadali najhujši poraz v letošnji sezoni in jih odpravili s 112:91. Jezerniki so še šestič zapored igrali brez Kobeja Bryanta.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je ponoči najbolj odmeval poraz najtrofejnejšega moštva Los Angeles Lakers. Brez poškodovanega superzvezdnika Kobeja Bryanta, ki je moral počivati še šesto tekmo zapored, so Jezerniki na domačem parketu doživeli najhujši poraz v sezoni, ko so z 91:112 izgubili proti moštvu San Antonio Spurs.

Tony Parker je za San Antonio vknjižil 29 točk in 13 podaj, Tim Duncan pa je k zmagi dodal 19 točk in osem skokov. "Danes nam je šlo tako dobro od rok, kot je šlo njim v Teksasu. Košarkarji Los Angelesa so imeli pač slab večer, tako kot smo ga imeli mi, ko so nas uničili na domačem parketu. Seveda nam je gotovo pomagalo, da so Jezerniki igrali brez Kobeja," je po zmagi v Staples Centru dejal trener gostov Gregg Popovich.

"Seveda nismo bili zadovoljni z našo predstavo proti Jezernikom minuli teden, zato smo se želeli maščevati za boleč poraz. To nas je vse še dodatno motiviralo. Sam menim, da je bila moja predstava prejšnji teden ena najslabših sploh v prvenstvu NBA. Zdaj sem se soigralcem in navijačem vsaj malo oddolžil," pa je po zmagi dejal najboljši košarkar večera Parker. Najboljši strelec pri Los Angeles Lakers, ki imajo po današnjem porazu na vrhu pacifiške skupine le še pol tekme prednosti pred mestnimi tekmeci Clippers, je bil Andrew Bynum (21 točk).

Košarkarji New York Knicks so ugnali Boston s 118:110. Carmelo Anthony se je drugič v karieri veselil trojnega dvojčka (35 točk, 12 skokov, 10 podaj). Steve Novak in J.R. Smith sta vsak vpisala po 25 točk za Knicks, skupaj pa sta dosegla kar 15 trojk. "Danes smo imeli veliko priložnosti za neovirane mete in tokrat smo s fanti pridno zadevali. J.R. je bil neverjeten, izkazal se je tudi Novak. Ko se ta dvojec razigra, je izjemno nevaren," je po zmagi soigralce pohvalil Anthony. Tyson Chandler je za Kratkohlačnike, ki imajo v boju za sedmo mesto vzhodne konference zdaj pred Philadelphio pet tekem pred koncem zmago prednosti, dodal 20 točk. "Žoga je vso tekmo odlično krožila in takšnih priložnosti za met, kot smo si jih priigrali danes, ponavadi ni veliko. Ko se razigra en član ekipe, je to kar nalezljivo. Danes smo se izkazali prav vsi," pa je dejal Novak, ki je dosegel kar osem trojk. Najboljši strelec tekme je bil sicer član moštva iz Bostona Paul Pierce, ki je zbral kar 43 točk, Kevin Garnett jih je dodal 20, Rajon Rondo pa je končal pri 13 točkah in 13 podajah.

Philadelphia 76'ers so s 97:102 klonili proti Indiana Pacers, košarkarji Detroita pa so gladko (116:77) premagali Cleveland Cavaliers. Minnesota Timberwolves pa so v domači dvorani s 84:91 izgubili proti Memphis Grizzlies, pri katerih se je z 28 točkami izkazal Rudy Gay, Zach Randolph pa jih je dodal 16 ter 11 skokov. Za košarkarje Minnesote je bil to še enajsti zaporedni poraz, čeprav je v vrstah gostiteljev J.J. Barea zbral kar 28 točk.

Liga NBA:

Philadelphia 76ers : Indiana Pacers 97:102
Iguodala 23, Young 19; Granger 24, Hibbert 15

Minnesota Timberwolves : Memphis Grizzlies 84:91
Barea 28, Peković 16; Gay 28, Conley 16

Los Angeles Lakers : San Antonio Spurs 91:112
Bynum 21, Gasol 16; Parker 29, Duncan 19

Detroit Pistons : Cleveland Cavaliers 116:77
Knight 28, Prince 15; Harris 18, Thompson 12

New York Knicks : Boston Celtics 118:110
Anthony 35, Smith 25; Pierce 43, Garnett 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.