Šport > Košarka
23 ogledov

Lakers brez Kobeja nemočni; Harden brez maščevanja

Durant Westbrook Oklahoma City Thunder Los Angeles Lakers liga NBA EPA
V ligi NBA so bile v noči na četrtek na sporedu tri tekme prvega kroga končnice, prav vse tri domače ekipe pa so slavile in vodstvo v zmagah povišale na 2:0. Indiana je premagala Atlanto s 113:98, Oklahoma City je bil boljši od Houstona s 105:102, San Antonio pa je ugnal Los Angeles Lakers s 102:91.

Kevin Durant in Russell Westbrook sta bila spet nosilca Oklahome v obračunu proti Houstonu. Oba sta raketam nasula po 29 točk, izkazal pa je tudi Serge Ibaka z 12 točkami, 11 skoki in kar šestimi blokadami. V teksaški zasedbi je s 36 točkami in 11 skoki blestel nekdanji igralec Oklahome James Harden.

Ostroge so na krilih francoskega organizatorja igre Tonyja Parkerja, ki je v drugem polčasu dosegel 24 od skupno 28 točk, ugnale Lakers, za drugo zmago pa si zasluge lastita tudi Kawhi Leonard in Tim Duncan, ki sta prispevala po 16 točk. V kalifornijski zasedbi sta Steve Blake in Dwight Howard prav tako dosegla po 16 točk, Španec Pau Gasol je prispeval tri manj, a pobral 13 žog pod obema obročema.

Indiana na poti v konferenčni polfinale

V vzhodni konferenci je bila na sporedu le ena tekma, Indiana pa je na kolena položila Atlanto. Najbolj izpostavljen igralec tega dvoboja je bil Paul George, ki je Atlanti nasul 27 točk, kar je njegov rekord v ligi NBA, izkazal pa se je tudi George Hill z 22 točkami. V ekipi iz olimpijskega mesta sta Roy Hibbert in Gerald Green dosegla po 15 točk.

V noči na petek bodo na sporedu tri tekme: v vzhodni konferenci bo Boston gostil New York (0-2), v zahodni pa bo Los Angeles Lakers gostil San Antonio (0-2), Golden State Warriors pa Denver (1-1).

Liga NBA, končnica, 1. krog:

 

Vzhod

Indiana Pacers : Atlanta Hawks 113:98 /2:0/ 

Zahod

Oklahoma City : Houston Rockets 105:102 /2:0/
San Antonio Spurs : Los Angeles Lakers 102:91 /2:0/

/X:Y / - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.