Šport > Košarka
19 ogledov

Lakovič si želi zmage

Lakoviča v četrtek čaka tekma proti Lakersom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jaka Lakovič je v intervjuju pred četrtkovo tekmo za zurnal24.si razkril, da si želi zmage proti Lakersom.

V Barceloni se trenutno mudijo aktualni prvaki Lakers. Kakšno je razpoloženje med navijači?

Tukaj je zaradi tekme z Lakersi kar mala evforija. Seveda tudi zaradi prihoda ''njihovega'' Paua Gasola. Razumljivo, saj so Lakers ena najbolj priznanih NBA ekip, so prvaki. Pri njih igra tudi Gasol, ki je iz Barcelone. Tukaj je odraščal in igral, zaradi tega je zanimanje še toliko večje.

 

Kako pa je z motivacijo pri vas košarkarjih? Bo šlo bolj za ekshibicijski dvoboj?

Mi bomo v tekmo šli resno s stotimi odstotki. Naša tiha želja je zmaga na tekmi, ampak vemo, da rezultat ni v prvem planu. Poskušali bomo prikazati dobro tekmo, mislim, da bodo na račun prišli predvsem navijači in gledalci. Mislim, da se bomo vsi zelo dobro zabavali in tekmovali, če bo pa le možno, bi radi premagali aktualne prvake NBA. Tako bi se jim oddolžili za poraz izpred dveh let v Los Angelesu.

 

Sami ste že dejali, da je tudi Gasol povečal zanimanje med navijači. Pa je zasenčil tudi prihod Kobeja Bryanta?
Mislim, da ne. Kobe Bryant je ena največjih, če ne kar največja zvezda svetovne košarke.

 

Ste se že kaj družili z Lakersi, mogoče kakšna pijača?

Ne, imeli smo samo pol ure skupnega šova, izmenjali smo si par besed in pozdravili med seboj.


Pa ste izmenjali tudi kakšno besedo s Sašem Vujačićem?

Da, seveda. Z njim še največ. Tudi on je super pripravljen na novo sezono. Upam, da bo tudi med sezono pokazal svoje kvalitete.

 

Sta šla tudi na kakšno pijačo?

Ne, ni bilo niti časa za pijačo ali večerjo. Iz Londona so prišli v torek dopoldne in takoj imeli veliko obveznosti ter trening. Danes imajo nove načrte, želijo si videti tudi znamenitosti Barcelone, njihov izlet v Evropo pa je kar obsežen program. Razen tiste izmenjave besed nisva imela časa za kar koli drugega.

 

Se Lakers po ulicah Barcelone obnašajo kot zvezdniki, ali je vse bolj PR-ovsko organizirano?
Mislim, da je njihov program zelo natančno določen. Nekega kontakta z navijači izven plana ni.

 

Kakšna pa se vam zdi ideja povezovanja evropske in NBA-košarke?

To je zelo dobra stvar, ker je vsako leto več globalizacije in NBA-košarkar prodira v Evropo, Azijo in se tako popularizira. Tudi v Evropi vsako leto naredimo korak več k približevanju NBA-košarki. Lahko rečem, da velikih razlik ni več. Seveda, tu moramo izvzeti vrhunske NBA ekipe, kot so Lakers, Boston … Oni so še vedno korak pred nami.

 

Mislite, da bi Ljubljana v petih, desetih letih uspela privabiti kakšen NBA klub na ekshibicijsko tekmo?
Iskreno upam, da bi to bilo možno. Ampak dokler Ljubljana ne bo imela vrhunskega evroligaša, dokler stvari ne bodo urejene, mislim, da je to težko pričakovati. Seveda pa je to en motiv več, da se tudi v prihodnje igra evroliga.

 

Če se dotakneva nove sezone, sta se s trenerjem že kaj pogovarjala o vaši vlogi v klubu?

Da, on želi, da imam veliko vlogo v ekipi. Tako na mestu organizatorja igre kot na mestu dvojke. Pripravljen sem igrati na obeh položajih. Tudi na prvi tekmi sem dobil več priložnosti, 19 minut, seveda, sem zadovoljen.

 

Če se dotakneva še superpokala, tam ste ponižali Real. Je bilo to sramotno za Real?

Taka razlika je bila nepričakovana, končna razlika pa ni realna. Real je imel veliko sprememb v ekipi, na drugi strani pa smo mi imeli le eno pridobitev, Kosta Perovića. To je bilo na začetku prvenstva in je bila za nas velika prednost, ker smo že uigrani, vseh 12 košarkarjev pozna sistem, medtem ko je Real superpokal prišel igrat z novo ekipo.

 

Kaj pa nova pravila, v Španiji ste že začeli sezono, kako kaj vplivajo na igro?

Večjih sprememb ni, mogoče bodo ta pravila v nadaljevanju sezone pripomogla k atraktivnejši košarki in doseganju večjega števila košev. Zaenkrat pa se na osebni ravni in na ravni naše ekipe ta sprememba pravil še ni preveč poznala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.