Šport > Košarka
13 ogledov

LeBron: Mi ne maramo njih, oni pa nas

lebron james EPA
Košarkarji ekipe Miami Heat bodo pohod na tretji zaporedni naslov Lige NBA začeli proti moštvu Chicago Bulls.

Ekipa Miami Heat je pripravljena na fizično zahteven obračun z moštvom Chicago Bulls, ki do aktualnih prvakov Lige NBA ne čuti prav posebnih simpatij. ''Mi ne maramo njih, oni ne marajo nas. To ni nič nezaslišanega. Vsi vemo, kako je,'' je na treningu vročice povedal LeBron James.

Miami je pred petimi meseci v polfinalu vzhodne konference izločil Chicago, zato so košarkarji s Floride prepričani, da bodo biki dodatno motivirani. Za Bullse bo prvič po poškodbi na uradni tekmi zaigral tudi Derrick Rose. ''Zavedamo se, kako fizični so, in vemo, da moramo udariti prvi,'' je povedal Chris Bosh, medtem ko je James dodal: ''Ni pomembno, proti komu igraš, vendar nam je všeč, da igramo proti Chicago Bullsom.''

Miami bo pred začetkom obračuna pripravil slovesnost, na kateri bodo obujali spomine na lanski naslov. ''To je njihova slovesnost, ne naša. Vemo, da moramo ostati zbrani in nastopiti kot ekipa,'' je povedal Rose, trener Chicaga pa je dodal, da bodo biki med slovesnostjo ostali v garderobi.

Bosh: Chicago nas bo poskušal osramotiti

Bullsi so prvo tekmo sezone v Miamiju odigrali že leta 2006, tudi takrat pa so se pomerili z aktualnimi prvaki lige, ki so sezono prej v finalu premagali Dallas Maverickse. Chicago je zmagal s 108:66 in Miamiju prizadejal najhujši poraz na uvodnih tekmah sezone.

Miami je prvo tekmo proti prvakom odigral v sezoni 2011/12, ko so se pomerili z Dallas Mavericksi. ''Hoteli smo jih osramotiti in prepričani smo, da bodo košarkarji Chicaga poskušali storiti enako,'' je dejal Bosh.

Chicago Bulls so edina ekipa, ki je v pripravljalnem delu sezone dobila vseh osem tekem, zato prvake nedvomno čaka težka naloga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.