Šport > Košarka
18 ogledov

Že prvi dan derbi v mestu angelov

beno udrih Reuters
V noči iz torka na sredo se bo začela nova sezona v ligi NBA. Glavno vprašanje je, kdo lahko zaustavi zvezdnike iz Miamija na poti do tretjega zaporednega naslova. V ligi bosta nastopala tudi dva Slovenca, Goran Dragić za Phoenix in Beno Udrih v dresu New Yorka.

Slovenski reprezentant Goran Dragić, eden najboljših igralcev na minulem EP, izbran tudi v prvo peterko Eurobasketa, začenja sezono pri Phoenix Suns z mešanimi občutki. Potem ko se je lani uveljavil kot prvo ime ekipe iz Arizone in letos v pripravah dokazal, da moštvo igra slabše brez njega, so se nekaj dni pred začetkom lige pojavile govorice, da naj bi vodstvo Phoenixa želelo prodati slovenskega reprezentanta.

Razlog naj bi bil mladi organizator igre Eric Bledsoe, ki je v klub prišel iz Los Angeles Clippers in ki naj bi mu Dragić odžiral prepotrebne minute pri razvoju v vrhunskega košarkarja. 27-letni Dragić, za katerega bo to šesta sezona v najmočnejši ligi na svetu, se z govoricami ne obremenjuje preveč, saj se zaveda, da je med iskanim blagom v ligi, hkrati pa ga v nekaj tednih čaka povsem nova preizkušnja v življenju, rojstvo prvega potomca.

Peti klub za Udriha

Za Bena Udriha bo to deseta sezona v ligi NBA, New York Knicks pa peti klub. V pripravljalnem obdobju je imel povprečje dobrih 23 minut na tekmo, v katerih je dosegel približno osem točk in imel dobre štiri podaje na tekmo. To je nekaj manj kot Dragić, ki si je v pripravah rahlo poškodoval gleženj, zato ga trener Jeff Hornacek ni pretirano izčrpaval.

Osrednje vprašanje v ligi NBA ostaja enako kot v prejšnjih sezonah. Kdo lahko Miami Heat ustavi na poti do tretjega zaporednega naslova. Prvi igralec lige LeBron James je prepričan, da bo njegovo moštvo v tej sezoni še močnejše. "Vem, da sem boljši igralec kot v pretekli sezoni. Ne bom povedal, zakaj, a vedite, da sem veliko delal na svoji igri," je dejal James, ki je bil v zadnjih petih sezonah štirikrat izbran za najboljšega igralca NBA.

Bosh Bryant Lakers Clippers | Avtor: Reuters Reuters
Na zahodu nič novega

Strokovnjaki kot glavna tekmeca Miamiju na vzhodu omenjajo Indiano, ki je v polfinalu minule sezone z Miamijem igrala sedem tekem, ter Chicago, kamor se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vrača Derrick Rose. V igri za visoka mesta na vzhodu naj bi bili tudi ekipi iz New Yorka, torej Knicks z Italijanom Andreom Bargnanijem in Carmelom Anthonyjem, ter Brooklyn Nets s Kevinom Garnettom in Paulom Piercom.

Na zahodu se razmerje moči ni bistveno spremenilo. San Antonio s Timom Duncanom, Tonyjem Parkerjem, Manujem Ginobilijem in novo okrepitvijo Marcom Belinellijem naj bi imel najtršega tekmeca v Oklahomi s Kevinom Durantom in Marcom Gasolom. Los Angeles Clippers se bodo zanašali na Chisa Paula in Blakea Griffina, druga ekipa iz Los Angelesa, Lakers, pa bo čakala na povratek zvezdnika Kobeja Bryanta, ki si je v minuli sezoni strgal ahilovo tetivo.

Prvi večer v novi sezoni so na sporedu tri tekme: Indiana bo gostila Orlando, v Los Angelesu bo mestni derbi, V Miamiju pa bodo prvaki proti Chicagu prejeli zmagovalne prstane za minulo sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.