Šport > Košarka
38 ogledov

Legenda LA Lakers žalil Howardov IQ

kareem abdul jabbar EPA
Ameriški košarkar Dwight Howard se je odzval na besede legendarnega Kareema Abdula Jabbarja, ki je zvezdnika Houston Rockets obtožil pomanjkanja inteligence.

Dwight Howard je prepričan, da ni neumen košarkar, kot je namignil nekdanji zvezdnik Los Angeles Lakers in član košarkarske hiše slavnih Kareem Abdul Jabbar.

''Dwight je izjemen atlet in ima neverjetne sposobnosti, a košarka je igra, kjer je najpomembnejša mišica med ušesi. Njegov košarkarski IQ ni zadosten, da bi bil dominanten igralec,'' je povedal Jabbar, ki uživa status najboljšega strelca v zgodovini ameriške lige NBA.

Howard se z oceno legendarnega košarkarja ne strinja. ''Ne moreš trikrat postati obrambni igralec leta, če si neumen. To ni mogoče. Ne verjamem, da mi je katerikoli trener pripisal premajhen IQ,'' je povedal Howard in dodal: ''Ali sem na parketu naredil kaj neumnega? Seveda, tako kot vsak. Ali sem v življenju naredil kaj neumnega? Ja, to je življenje. Vsi delamo napake in se iz njih učimo. Mislim, da sem zelo inteligenten, ko govorimo o košarki. Igram od tretjega leta.''

V Los Angelesu razočaral

Jabar je v dvajsetletni karieri v povprečju dosegal 24.6 točke, 11.2 skoka in 2.6 blokade na tekmo. V Los Angelesu so upali, da se bo Howard pridružil legendarnim centrom, ki so zmagovali v mestu angelov, vendar se to ni zgodilo. ''Ko sem prišel v Los Angeles, sem bil najboljši center. Ko sem odšel, sem bil najslabši. Mentalno nisem bil sposoben igrati tega položaja. Če mi ima kaj povedati, sem tu v Houstonu. Lahko se pogovoriva kot moža. To je moje mnenje,'' je dejal Howard.

Košarkar Houstona ne razume, zakaj se nekdo, ki ima za seboj tako impresivno kariero kot Jabbar, sploh obremenjuje z njim. ''On je Kareem Abdul-Jabbar. Če bi bil jaz Jabbar, bi si mislil 'zakaj'? Štiri naslove, pet naslovov, karkoli že. Igral sem v Letalu in z Brucom Leejem. Zakaj bi se obremenjeval z nekim mladeničem? Želim mu vso srečo,'' je zaključil Howard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.