Šport > Košarka
16 ogledov

Legenda razmišlja o slovesu

Phil Jackson je pred prihodom v Los Angeles zelo uspešno vodil že ekipo Chicago Žurnal24 main
Ker je bil George Karl sredi sezone zaradi bolezni prisiljen zapustiti klop NBA ekipe Denver Nuggets, zdaj o slovesu razmišlja še legendarni Phil Jackson, sicer dolgoletni trener Los Angeles Lakers.

Legendarni košarkarski trener Phil Jackson se še vedno ni odločil, ali bo v naslednji sezoni vodil ekipo Los Angeles Lakers. K razmisleku so ga spodbudile težave kolega Georga Karla, ki je bil sredi sezone zaradi raka na grlu prisiljen zapustiti svojo ekipo (Denver Nuggets). Jackson se boji, da bi kaj podobnega lahko doletelo tudi jezernike, zato v nadaljnje sodelovanje ne bo privolil, dokler ne dobi zagotovila od svojega zdravnika, da bo njegovo zdravje zdržalo še en 82 tekem trajajoči redni del sezone.

"Iskreno povedano, ne želim, da bi se tudi nam zgodilo, kar se je zgodilo Denverju in Georgu Karlu," je povedal 64-letni strateg, ki ima dva umetna kolka, poškodovano koleno, ki zahteva opornico že ob najmanjšem naporu, v preteklosti pa je imel tudi težave s srcem.

Phil Jackson je sicer eden najboljših trenerjev v zgodovini lige NBA, ki je v svoji karieri dobil 70,5 odstotka vseh tekem rednega dela (1098 : 460), v končnicah pa je dosegel rekordnih 225 zmag ter osvojil dva naslova več kot Red Auerbach (11). Z Los Angelesom je letos osvojil svoj drugi zaporedni naslov prvakov ter skupno trinajstega, saj je dva osvojil že kot igralec. "Če sem iskren, trinajst ni ravno številka, pri kateri bi se rad ustavil," je še povedal Jackson, ki je trenutno na vsakoletnem dvomesečnem oddihu v svoji hišici ob enem izmed 130 jezer nacionalnega parka Glacier.

Kobe Bryant in kolegi so že večkrat odprto izrazili podporo legendarnemu trenerju, tako da vodstvo kluba nestrpno pričakuje njegovo končno odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.