Šport > Košarka
40 ogledov

Legende jugokošarke v Ljubljani

Vlade Divac je 16 let igral v ligi NBA, zdaj se podaja v srbsko politiko. EPA
Basketball without borders je uspešen projekt Lige NBA za mlade, ki bo letos praznoval deseto obletnico obstoja. Osrednji tabor pa bo v Ljubljani.

Basketball without borders (BWB) bo letos potekal tudi v Riu de Janeiru in Johannesburgu, osrednji tabor pa bo v Ljubljani, kjer se bo istočasno odvijal tudi Adecco Pokal EX-YU 2011, in sicer od 8. do 11. avgusta.

Na njem bodo vsi zbrani proslavili deseto obletnico obstoja, na kateri se bodo zbrale tudi košarkarske legende naših prostorov, ki so bile del Lige NBA, in sicer Dalibor Bagarić, Vlade Divac, Rašo Nesterović, Aleks Radojević, Bruno Šundov, Žan Tabak, Dragan Tarlač ter trenerji Jack Sikma, Jay Triano, Joe Wolf, Aaron Nelson in Marin Sedlaček.

"Po videnih grozotah, ki jih je pustila vojna na področju nekdanje Jugoslavije, se mi zdi pomembno, da na tem prostoru združimo mlade na pozitiven način skozi šport, ki je glavni namen BWB-ja. Košarka je bila vedno predmet ponosa v Jugoslaviji in mislim, da je lahko dobro orodje za učenje strpnosti in medsebojnega spoštovanja. Navdušen sem nad tem, kako se je projekt v vseh teh letih razvil, in izjemno sem ponosen, da lahko sodelujem pri tem posebnem, jubilejnem dogodku," je o letošnji akciji v Ljubljani dejal eden najboljših srbskih košarkarjev Vlade Divac.

Na BWB se vsako leto zberejo najboljši mladi igralci določene regije, ki jih izbereta NBA in FIBA, ter trenirajo skupaj z najboljšimi trenerji in legendami Lige NBA. Vsi perspektivneži vsak dan dobijo največjo možno podporo na igrišču in poslušajo seminarje o zdravem življenju, gradnji karakterja in sposobnosti vodenja.

Od ustanovitve BWB-ja sta NBA in FIBA organizirali 27 taborov v 14 državah, oziroma 16 mestih. Več kot sto različnih nekdanjih in zdajšnjih igralcev, skoraj sto trenerjev in 1500 mladih košarkarjev iz več kot sto držav se je že pridružilo dogodku, od tega pa jih je bilo 17 izbranih tudi na NBA-naboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice