Šport > Košarka
54 ogledov

Sonca v Stožicah zmrznila na -51

košarka Olimpija Saša Despot
Na prvi tekmi četrtega kola lige za prvaka je Union Olimpija v Stožicah visoko premagala Helios Suns (105:54).

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili drugo zmago v ligi Nova KBM. Pred domačimi gledalci v Stožicah so premagali Helios Suns z 51 točkami razlike (105:54). Po treh neprepričljivih predstavah so Ljubljančani tokrat z zavzeto in motivirano igro napovedali boj za najvišja mesta.

Domžalčani so v Stožice prišli po dveh zmagah; doma s Krko in v gosteh z aktualnim prvakom Tajfunom. A tokrat so bili proti razpoloženi zasedbi Gašperja Potočnika brez možnosti za uspeh.

Zeleno-beli so že v prvi četrtini nakazali svojo namero (26:9), v nadaljevanju pa jo tudi potrdili. Drugo četrtino so dobili s 26:18, tretjo 21:6, tekma pa se je končala z rekordnim izidom v skupini za prvaka 105:54.

V soboto še dve tekmi, nato premor

Obe ekipi imata zdaj štirinajstdnevni premor - zaradi zaključnih turnirjev v mlajših kategorijah; Union Olimpija bo 13. aprila gostovala v Novem mestu, Helios Suns pa bodo gostili zasedbo Zlatoroga.

Preostali tekmi v skupini za prvaka bosta v soboto, 2. aprila. Zlatorog bo gostil Tajfun, Rogaška pa Krko.

Vulić: Ni nas bilo na parketu

"Tokrat nas enostavno ni bilo na parketu. Igrali smo premehko. Olimpiji smo dovolili, da se razigra. Ljubljančani so izkoristili tisto, kar smo jim ponudili. Tekma je bila praktično končana že po prvi četrtini. Po tej tekmi me skrbi dejstvo, da ne vidim razloga, zakaj so naši fantje prikazali takšen pristop. To moramo v krajšem premoru rešiti. Posebej nezadovoljen sem s tem, da nismo pokazali niti malo ponosa, s katerim bi, kljub temu, da smo izgubljali, pokazali, da si zaslužimo nastopati v ligi Nova KBM za prvaka ter da smo konkurenčni klubom, ki so nastopali v ligi Aba. Srečanje je bilo enosmerno, vsaka primerjava statističnih detajlov je nesmiselna," je bil po tekmi oster trener Heliosa Jakša Vulić.

Liga Nova KBM (liga za prvaka), 4. kolo:

Union Olimpija - Helios Suns 105:54 (26:9, 26:18, 21:6, 32:21)
Robinson in Lešić po 17, Pavličević 14; Čakarun 12, Lelić 11.

Sobota:
Zlatorog - Tajfun
Rogaška - Krka

Komentarjev 1
  • ac-dc 21:45 30.marec 2016.

    Lepo, škoda le, da ni bilo take volje že prej , posebej v jadranski ligi.