Šport > Košarka
26 ogledov

Liga potrdila sodniško pomoč Clevelandu

Richard Jefferson Kevin Durant Cleveland Cavaliers Golden State Warriors prekrše Youtube
Božični obračun med finalisti zadnjih dveh sezon najmočnejše lige na svetu je dvignil veliko prahu, svoje videnje je podalo tudi vodstvo lige.

V nedeljo so košarkarji Cleveland Cavaliers v težko pričakovanem božičnem obračunu na domačem parketu premagali Golden State Warriors (109:108).

Zadnji koš na tekmi je nekaj sekund pred koncem dosegel Kyrie Irving, zaključek srečanja pa je poskrbel za kar nekaj polemik. Dva dni po obračunu je vodstvo lige NBA v uradnem poročilu navedlo, da so sodniki v zaključku tekme storili dve očitni napaki v korist Clevelanda.

Pri izidu 105:108 za Warriors je LeBron James žogo zabil skozi obroč in nato nekaj sekund obvisel na njem. Tovrstno draženje nasprotnikov že nekaj let ni dovoljeno in košarkarji so bili tudi v letošnji sezoni pogosto (nekateri bi rekli celo prekomerno) kaznovani za takšno početje s tehnično napako, nasportniki pa so dobili dodaten prosti met.

Potem, ko je Irving dosegel koš za vodstvo Clevelanda, pa je imel Golden State napad, v katerem je do meta skušal priti Kevin Durant, a ga je Richard Jefferson pohodil in vrgel iz ravnotežja, sodniške piščalke pa so ostale neme.

Warriors še naprej na vrhu

Pri Warriors po tekmi sicer niso veliko govorili o sodnikih, zato pa so se še pred samo končnico večkrat glasno pritoževali nad odločitvami delilcev pravice. Kljub porazu Golden State ostaja vodilna ekipa lige.

Liga NBA sicer večkrat pregleda sporne odločitve v zadnjih dveh minutah tekem in nato poda uradno obrazložitev dvomljivih odločitev. Tokrat je bil zaključek preprosto preveč vroč, tekma pa preveč odmevna, da se liga ne bi odzvala.

Obe sporni situaciji z obračuna v Clevelandu si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.