Šport > Košarka
23 ogledov

Ljubezen, ki traja in traja

eurobasket 2015
1/98
Saša Despot
Slovenski navijači so se izkazali tudi na tekmi proti Grčiji. Kljub porazu so iskreno zaploskali četi Jureta Zdovca. Košarkarji to izjemno cenijo.

"Fenomenalno, vidi se, da je publika na naši strani. To je res enkratno, navijači so veter v naš hrbet," je ob predstvah slovenskih navijačev navdušen Saša Zagorac, podobno pa razmišlja tudi kapetan reprezentance Jure Balažić: "Fenomenalno. Dvorana je vsak dan enako zelena, res je fenomenalno."

S svojim navijanjem so Slovenci navdušili tudi edinega tujca v slovenski izbrani vrsti, pomočnika glavnega trenerja Stefanosa Dedasa: "Izjemno so mi všeč slovenski navijači in način na kateri podpirajo izbrano vrsto. Vsako leto me znova presenetijo. Vedo, da je bilo letos kar nekaj odpovedi in prav neverjetno je, kako podpirajo te fante, ki so trenutno v reprezentanci. Tudi zaradi tega sem čustveno še bolj navezan na Slovenijo in si še toliko bolj želim dobrega rezultata. Navijači so zelo pozitivno naravnani, ekipi dajejo ritem. Zelo so mi všeč." Grškega strokovnjaka moti le ena stvar: "Da Slovenija igra ob treh, je neumno." Z zgodnjim terminom so namreč organizatorji izgubili še kar nekaj denarja od prodanih vstopnic, ob poznejšem času bi se verjetno še marsikateri Slovenec lahko odpravil v Zagreb po opravljeni službi.

"Naši navijači me še vedno presenečajo. Iz dneva v dan. Resnično bi se jim rad zahvalil. V ponos so nam. So najboljši navijači na svetu, brez njih ta turnir ne bi bil nikoli tako zanimiv kot je. Ta ljubezen med navijači in reprezentanco zdaj že traja kar nekaj časa. Vsaka čast jim. Vem, da tudi oni uživajo. Če bi še enkrat imeli evropsko prvenstvo v Sloveniji, bi dvorane pokale po šivih," pa je dejal Zoran Dragić.

Podobno podporo kot jo imajo Slovenci pogrešajo tudi gostitelji skupine C. "Na evropskem prvenstvu v Sloveniji je bila vsaka domača tekma razprodana. Tako bi bilo, če bi Slovenci zaigrali tudi proti Madagaskarju," je nekoliko slabše vzdušje na tekmi med Hrvaško in Nizozemsko s tekmami pred dvema letoma primerjal tako hrvaški komentator in celo zaprosil gledalce naj v večji meri podprejo domačine na zadnji tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.