Šport > Košarka
54 ogledov

"Preveč smo jih spoštovali"

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenski košarkarji so na Eurobasketu doživeli drugi poraz. Usoden za Slovence je bil že prvi polčas. "Prav je, da se jih spoštuje, ne sme pa biti strahospoštovanja," je po porazu dejal Klemen Prepelič.

"Nisem toliko razočaran nad rezultatom, kot nad svojo in energijo elipe v prvem polčasu. Slabo smo krenili na to zelo nadarjeno, kakovostno in uigrano ekipo, ki ima za sabo veliko kilometrino. Enostavno se mi zdi, da smo jih preveč spoštovali. Prav je, da se jih spoštuje, a ne smeš imeti strahospoštovanje. Nismo stopili skupaj," je prvi polčas proti Grčiji opisal Klemen Prepelič.

Nadaljevanje tekme je bilo precej spodbudnejše. "Navijači so nas dvignili. To je bil tudi glavni faktor, da se je prabudil Jaka Blažič in nas potegnil zraven. Nato je svoje dodal še Zoki," je še dodal do tekme z Grčijo najboljši slovenski strelec, podajalec in kradljivec žog.

"So izjemno dobra ekipa, z 12 izkušenimi igralci. Prvi polčas so naredili razliko, v drugem pa smo jih lovili, a dokončnega preskoka nismo uspeli narediti. Malce nam je zmanjkalo energije, Grki so zasluženo zmagali. Mislim pa, da smo vseeno pokazali, da se lahko merimo z vsakim," pa je po tekmi povedal Zoran Dragić. Ta je zbral 22 točk, pet manj od prvega strelca Slovenije Jake Blažiča.

V slovenskem taboru je bilo tudi nekaj nejevolje zaradi sodniških odločitev, zvezdniki Grčije naj bi imeli tudi nekaj kredita pri sodnikih. "Tudi sodniki delajo napake, to je treba razumeti. Ni jim lahko. Včasih je morda teh napak ob zvezdah nekoliko več, a s tem se ne smemo obremenjevati. Gledati moramo na svojo igro, moramo se boriti in predvsem garati v obrambi," je o tem menil Zoki. Ta pričakuje pravi obraz Slovenije proti Makedoniji in s tem tudi zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.