Šport > Košarka
11 ogledov

Lockout? Kakšen lockout? NBA se vrača!

Stoudemire Anthony New York Knicks liga NBA EPA
Športni večeri čez lužo bodo od nedelje naprej bogatejši tudi za tekme lige NBA. Po kalvariji z lockoutom se bo končno začelo dogajati tudi pod ameriškimi obroči, že prvi dan pa prinaša nekaj slastnih obračunov.

Lockout? Kakšen lockout? Košarkarji v ligi NBA in komisar lige David Stern bodo skušali po hitrem postopku pozabiti na mučne ure, dni in celo mesece, ki so jih preživeli za pogajalsko mizo, po uspešnem dogovoru pa bodo želeli čimbolje izkoristiti skrajšan urnik 66 tekem. Začetek bo prava božična poslastica, saj se bodo v newyorškem Madison Square Gardnu najprej pomerili New York Knicks in Boston Celtics, sledi derbi lanskih finalistov med Dallas Mavericks in Miami Heat, Chicago Bulls pa bodo gostovali pri Los Angeles Lakers.

“Imamo nekaj neverjetnih tekem na božični dan, vznemirjen sem," je dejal legendarni Magic Johnson, zdaj strokovni komentator pri ESPN, ki bo prav gotovo z zanimanjem spremljal dogajanje pri njegovih Lakers. Jezerniki so se s čudnim poslovanjem znebili najboljšega šestega igralca lige v lanski sezoni Lamarja Odoma (Dallas), njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant pa menda še vedno rešuje zakon z dolgoletno soprogo Vanesso, muči pa ga še poškodba zapestja. "Vesel sem, da se bomo spet osredotočili na igro, na ekipe, na superzvezde, ki jih imamo v tej ligi. Jaz sem pripravljen za začetek. In oni prav tako. Navijači so se vrnili in tudi oni so pripravljeni," še dodaja Magic.

K Lakers na prvi dan sezone prihajajo Chicago Bulls z najkoristnejšim igralcem lanske sezone Derrickom Rosom na čelu in novim strelcem Richardom Hamiltonom v ekipi. V ospredju bo kljub vsemu trener domačih Mike Brown, ki bo po odhodu Phila Jacksona prvič vodil Lakers na ligaški tekmi, na svojo žalost tudi brez Andrewa Bynuma, ki bo moral prestati kazen iz lanske sezone.

Knicks, okrepljeni s Carmelom Anthonyjem in Chaunceyjem Billupsom (oba Denver), bodo novo kemijo v moštvu takoj preizkušali proti Bostonu, pri katerem zaradi poškodbe gležnja po vsej verjetnosti ne bo Paula Pierca. Sveta Miamijeva trojica Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh bo po razočaranju v lanski sezoni lahko že takoj prikazala, da je bilo to samo leto učenja in uigravanja, in da se njihova vladavina na vrhu lige začenja zdaj. Dallas, ki jih je ugnal v finalu lanske sezone in "osrečil pol Amerike", je z odhodi Tysona Chandlerja in J.J. Baree izgubil pomembna člena šampionske ekipe, a prihodu Odoma in Vinca Carterja ne gre ravno gledati v zobe ...

Liga NBA, pari prvega dne:

New York Knicks – Boston Celtics
Dallas Mavericks – Miami Heat
Los Angeles Lakers – Chicago Bulls
Oklahoma City Thunder – Orlando Magic
Golden State Warriors – Los Angeles Clippers

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.