Šport > Košarka
21 ogledov

Lockout: v šesto gre rado? Niti ne.

George Cohen posreduje med igralci in vodstvom lige. Zaenkrat neuspešno. EPA
Sporu med lastniki klubov in sindikatom igralcev v severnoameriški košarkarski ligi NBA ni videti konca. Tudi drugi dan pogajanj s pomočjo mediatorja Georgea Cohena sprti strani za zaprtimi vrati nista dosegli nobenega dogovora. Po torkovi 16-urni seji so se pogajalci v sredo po osmih urah dogovorili le, da bodo pogovore nadaljevali.

Od 30. septembra do 10. oktobra sta se sprti strani sestali že šestkrat, za pogajalsko mizo pa skupno preživeli 32 ur. V ligi NBA so prekinjene vse aktivnosti, zaradi tega so odpovedali vseh 43 tekem pred začetkom sezone, prav tako ne bodo igrali uvodnih 100 tekem v sezoni 2011/12, ki bi se po predvidenem urniku morala začeti 1. novembra.

Jabolko spora je delitev denarne pogače, lastniki klubov namreč zahtevajo omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 od 30 klubov v minuli sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev. Drugo veliko težavo predstavlja delitev dobička. Košarkarjem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov, lastniki so jim ponudili 47 odstotkov, sindikat igralcev pa zahteva 53 odstotkov dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.