Šport > Košarka
10 ogledov

Lorbek kmalu v bližnjem klubu

Domen Lorbek Slovenija Hrvaška turnir Adecco Saša Despot
Srednji sin iz košarkarske dinastije Lorbek, Domen, je po najhujšem obdobju v karieri tik pred novo pogodbo.

“Sem blizu tega, da sklenem pogodbo z novim klubom. Vse bo znano čez dan ali dva. O imenu ne smem govoriti, to sem namrečobljubil, je pa klub kar blizu. Ne gre pa za Cedevito,” je o svoji klubski prihodnosti dejal Domen Lorbek, ki se je med sezono uspešno vrnil v reprezentanco.

Reprezentanca pozitiven dejavnik

“Reprezentančna akcija je bila nekaj zelo pozitivnega; predvsem za mlade košarkarje, a tudi zame, ker mi manjkajo prave tekme. Dobro je, da sem tudi videl, kako se dela pod taktirko takšnega strokovnjaka, kot je Božidar Maljković. Ta me je pozitivno presenetil. Seveda sem vedel, kaj vse je že osvojil, a še nikoli nisem treniral z njim,” je povedal 27-letni košarkar. Selektor Maljković je pred časom izjavil, da bi Slovenija z njim v kadru precej bolje nastopila na EP v Litvi: “Vesel sem bil te izjave, tega, da me tako ceni. Na koncu koncev pa je vse tudi na papirju. Kjerkoli sem bil, smo imeli dobre rezultate. Verjamem, da sem bil kar pozitiven dejavnik v izbrani vrsti.”

Poškodba je zanj preteklost.

Ni bilo lahko. Najprej nisem vedel, kako dolgo bom moral počivati. Sprva so mi govorili, da bom odsoten dva meseca po operaciji, a se mi je nato vnela kost. Zato sem tudi moral zapustiti Avellino. Pripravljeni so me bili čakati tri mesece, a je rehabilitacija trajala dlje. Vse skupaj se je precej zavleklo, zato sem se odločil pavzirati celotno sezono. To je bilo najtežje obdobje v moji karieri,” je opisal. V Avellino je bil sicer pripeljan po aferi z Omarjem Abdulom Thomasom, ki je v klubu nastopal s ponarejenim slovenskim potnim listom. So zato skrbneje pregledali njegove dokumente? “Ne, te zadeve niso nič kaj veliko omenjali. Malce so se sicer pošalili na ta račun, a ni bilo nič posebnega.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.