Šport > Košarka
3 ogledov

Maraton jezernikom

1/10
Žurnal24 main
V noči na sredo so bila v ligi NBA odigrana le tri srečanja. V najzanimivejši so aktualni prvaki iz vrst Los Angeles Lakers šele po treh podaljških ugnali Phoenix Suns (139:137).
Visoki zmagi Chicaga in Portlanda
Na preostliah dveh srečanjih je bilo veliko manj razburjenja. Chicago Bulls so s 114:81 ugnali Atlanto Hawks, Portlan TrailBlazers pa s 11:76 Washington Wizards. Ekipe slovenskih košarkarjev v ligi NBA so tokrat počivale.

Bolj kot se približuje končnica lige NBA, bolje igrajo aktualni prvaki iz vrst Los Angeles Lakers. Po All-Star vikendu so košarkarji iz mesta angelov izgubili le eno srečanje od 14. Kobe Bryant je s kolegi tokrat šele po treh podaljških strl odpor Phoenix Suns in na koncu slavili s 139:137. Nekdanji soigralci Gorana Dragića se v drugem polčasu že zaostajali z 21 točkami razlike, a so se uspeli vrniti, potem ko je minuto pred koncem trojko sprva zadel Channing Frye (skupaj 32), nato pa še izkušeni Grant Hill. V zadnjih sekundah rednega dela sta imela Bryant za Lakers in Vince Carter za Suns sicer met za zmago, vendar se je obema zvezdnikoma zatresla roka.

Frye junak prvega podaljška
Tako kot redni del so gledalci v Staples Centru tudi v prvem podaljšku videli dramatični zaključek. Derek Fisher je osem sekund pred koncem zadel oba prosta meta in aktualne prvake popeljal v vodstvo s 121:118. Le sekundo pred koncem je Frye izsili osebno napako Lamarja Odoma, nato pa ohranil mirne živce in z zadetimi tremi prostimi meti izsili drugi podaljšek.

Gasol junak drugega podaljška
V skladu s potekom srečanja ni bil drugi podaljšek nič kaj manj razburljiv in napet kot redni del igre in prvi podaljšek. Sonca so po trojki Frya dobor minuto pred koncem že vodila s 130:128, kar pa ni bilo dovolj. Po dveh zapravljenih napadih na obeh straneh se je na pravem mestu ob pravem času znašel Pau Gasol, nad katerim je bil strojen prekršek dve sekundi pred koncem podaljška. Španec je bil natančen in na vrsti je bil še tretji podaljšek.

Kobe in Ron stvari vzela v svoje roke
V zadnjem podaljšku prav tako ni manjkalo napetih trenutkov. Za zmago Lakers pa sta najbolj zaslužna prvi zvezdnik Bryant in Ron Artest, ki sta dosegla vseh devet točk jezernikov za končno zmago s 139:137.

"Želim si, da bi jih odpravili takrat, ko bi jih morali. Ne glede na to, pa smo poiskali pot do zmage, kar na koncu edino šteje," je dejal Odom, ki je vpisal dosežek sezone z 29 točkami in 16 skoki. "Utrujen sem, želim si domov, razpoložen sem za palačinke," je še dodal Odom, ki je pod obročema preživel 55 minut kot zamenjava za suspendiranega centra Andrewa Bynuma.

"Igrali smo trdo in se noro borili. Prikazali smo odlično moštveno igro in to proti najbolj vročemu moštvu v ligi. Seveda boli, ker nismo postavili piko na i, saj smo imeli v dosegu rok nekaj posebnega," je varovance pohvalil trener Phoenixa Alvin Gentry. Channing Frye je v dresu sonc vpisal rekord kariere z 32 točkami, organizator igre Steve Nash pa je prispeval 19 točk in 20 podaj za peti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Liga NBA:


Los Angeles Lakers : Phoenix Suns 139:137 - po treh podaljških
Bryant 42, Odom 29, Gasol 24; Frye 32, Gortat 24, Nash 19, 20 podaj

Atlanta Hawks : Chicago Bulls 81:114
Teague 20, Horford in Smith 14; Rose 30, Deng 27, Gibson in Korver 9

Portland TrailBlazers : Washington Wizards 111:76
Wallace 28, Batum in Aldridge 22, Matthews 15; Crawford 12, Seraphin 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.