Šport > Košarka
39 ogledov

Martič odložil mikrofon: novi trener MZT Skopja

Zoran Martič trener Saša Despot
Vodstvo makedonskega MZT Skopja je v nekaj urah našlo naslednika odstavljenega trenerja Vlada Vukoičića, ki ga bo nadomestil Zoran Martič.

Po več letih grajenja uspešne televizijske kariere, se Zoran Martič vrača v trenerske vode. Nekdanji trener Krke, Budućnosti, APOEL Nikozije, Pivovarne Laško, Helopsa in Himika, ki je deloval tudi kot pomočnik trenerja pri Unionu Olimpiji, se je odločil prevzeti vodenje MZT Skopja.

Nekdanji klub Aleša Pipana je zaradi slabih rezultatov odpustil Vlada Vukoičića, Pipanovega naslednika v makedonski prestolnici, vodstvo pa je na svojem profilu na Facebooku napovedalo, da je to "prva od mnogih sprememb, ki se bodo zgodile v prihodnjih tednih".

Prva od mnogih sprememb je prihod Martiča, ki bo ekipo prevzel po vsega štirih zmagah na desetih tekmah regionalne lige ABA, polovico katerih so Makedonci dosegli proti slovenskima predstavnikoma Olimpiji in Krki. Zgolj enkrat je MZT slavil v Evropskem pokalu.

V Makedoniji do največjega uspeha

"Vukoičić se je MZT pridružil pred sezono kot garancija za visoke ambicije v Evropskem pokalu in ligi ABA, vendar stvari niso šle po načrtu, saj je MZT v Evropi dosegel le eno zmago (1-6), v regionalnem tekmovanju pa ima niz 4-6," si zapisali na uradni strani lige (www.abaliga.com).

"Klub je odločitev sprejel po zadnjem porazu s Cibono, ko se je tudi dogovoril z Zoranom Martičem, ki je bil v zadnjih mesecih brez kluba in je delal kot strokovni komentator za športno televizijo Šport TV. Martič ima dolgo trenersko zgodovino v slovenski košarki in na tujem. Bil je tudi selektor slovenske reprezentance do 20 let, ki je leta 2000 na EP na Ohridu osvojila zlato kolajno."

"Dogovorili smo se do konca sezone," je že potrdil Martič, ki bo moštvo prvič vodil na ponedeljkovem večernem treningu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.