Šport > Košarka
10 ogledov

Miami prevroč za LA Lakers

1/16
Žurnal24 main
Košarkarji Miami Heat so izbrali pravi čas, da so prekinili pet tekem dolg niz porazov. Predvsem po zaslugi "svete trojice" je bila vročica s 94:88 boljša od Los Angeles Lakers.

Zmaga Miami Heat pred svojimi gledalci je bila še toliko bolj sladka, saj se je vročica ravno z zmago proti Los Angeles Lakers (94:88) tudi teoretično zagotovila mesto v končnici lige NBA, kjer se bo vse začelo znova. Ključen trenutek srečanje se je zgodil dobro minuto (1:27) pred koncem pri izidu 88:88. Takrat je Dwayane Wade ukradel žogo Kobeju Bryantu, nato pa sijajno podal do LeBrona Jamesa, ki je na drugi strani akcijo končal z zabijanjem. Ob Wadeu in Jamesu se je tokrat izkazal tudi tretji član "svete trojice". Chris Bosh je bil s 24 točkami tokrat celo najboljši strelec svoje ekipe. Za Miami je bila to prva zmaga po petih zaporednih porazih, Lakers pa so klonili prvič po osmih tekmah. "To je le ena tekma. Še vedno se moramo izboljšati," je bil zelo zadovoljen, a hkrati ne preveč evforičen trener Miamija Erik Spoelstra in dodal: "Veselili smo se tega srečanja, saj želimo igrati dobro in pokazati, da na najtežjih tekmah igramo dobro."

Pri ekipi iz mesta angelov je bil znova najboljši Kobe Bryant (24), ki pa vsega ni zmogel sam. Po koncu srečanja se je pritoževal nad obrambo Wadea. Slednji je minuto pred koncem blokiral njegov met za tri točke. "Nisem naredil osebne napake," je na kritike odgovoril Wade. "Menim, da Miami lahko igra bolje," je po obračunu razmišljal legendarni trener LA Lakers Phil Jackson in dodal: "Upam, da se bomo letos še srečali."

V noči na petek sta bila v ligi NBA odigrani še dve srečanji. Dallas Mavericks so na krilih Dirka Nowitzkega s kar 127:109 odpravili New York Knicks, Denever Nuggets pa s 116:97 Phoenix Suns.

Liga NBA:


Miami Heat : Los Angeles Lakers 94:88
Bosh 24, Wade 20, James 19; Bryant 24, Gasol 20, Bynum 13

Dallas Mavericks : New York Knicks 127:109
Nowitzki 23, Marion 22, Terry 21; Stoudemire 36, Fields 19, Anthony in Douglas 18

Phoenix Suns : Denver Nuggets 97:116
Gortat 14, Dudley 13; Nene 22, Lawson 20, Chandler 16

Zmaga Miami Heat pred svojimi gledalci je bila še toliko bolj sladka, saj se je vročica ravno z zmago proti Los Angeles Lakers (94:88) tudi teoretično zagotovila mesto v končnici, kjer se bo vse začelo znova. Ključen trenutek srečanje se je zgodil dobro minuto (1:27) pred koncem pri izidu 88:88. Takrat je Dwayane Wade ukradel žogo Kobeju Bryantu, nato pa sijajno podal do LeBrona Jamesa, ki je na drugi strani akcijo končal z zabijanjem. Ob Wadeu in Jamesu se je tokrat izkazal tudi tretji član „svete trojice“. Chris Bosh je bil s 24 točkami tokrat celo najboljši strelec svoje ekipe. Za Miami je bila to prva zmaga po petih zaporednih porazih, Lakers pa so klonili prvič po osmih tekmah.
„To je le ena tekma. Še vedno se moramo izboljšati,“ je bil zelo zadovoljen, a hkrati ne preveč evforičen trener Miamija Erik Spoelstra in dodal: „Veselili smo se tega srečanja, saj želimo igrati dobro in pokazati, da na najtežjih tekmah igramo dobro.“

Pri ekipi iz mesta angelov je bil znova najboljši Kobe Bryant, ki pa vsega ni zmogel sam. Po koncu srečanja se je pritoževal nad obrambo Wadea. Slednji je minuto pred koncem blokiral njegov met za tri točke. „Nisem naredil osebne napake,“ je na kritike odgovoril Wade.
„Menim, da Miami lahko igra bolje,“ je po obračunu razmišljal legendarni trener LA Lakers Phil Jackson in dodal: „Upam, da se bomo letos še srečali.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.