Šport > Košarka
35 ogledov

Miamiju spodletelo v podaljšku

Rajon Rondo (Sacramento Kings) in Goran Dragić Profimedias
Košarkarji Miamija so doživeli drugi poraz v dveh dneh. Po neuspehu pri Brooklynu so tokrat izgubili z Memphisom. Goran Dragić je vpisal 16 točk.

Chris Bosh je imel priložnost za zmago v rednem delu, Marc Gasol pa je gostitelje do zmage popeljal v podaljšku, v katerem je dosegel sedem od svojih 23 točk. Goran Dragić je zbral 16 točk.

Prvič po prestopu na Florido se je v Memphis vrnil Beno Udrih, ki je za Grizzlies igral tri sezone. Bil je solidaren, saj je v enajstih minutah le enkrat vrgel proti košu in še ta met zgrešil.

Marc Gasol je bil prvi strelec tekme navkljub poškodovanemu gležnju. Mike Conley in Jeff Green sta dodala po šestnajst točk, Mario Chalmers pa jih je dosegel 12. Gasol je svojo statistiko dopolnil z osmimi skoki, šestimi podajami in štirimi blokadami, od tega dvema v zadnjih minutah tekme.

Na drugi strani je za Miami največ točk zbral Bosh (22), vendar je v drugem polčasu metal 3:14. Dwyane Wade jih je dosegel 19, Dragić, ki je imel najvišjo minutažo v Miamiju (41 minut), pa je ob 16 točkah (met iz igre 7:10) zbral 5 podaj in 3 skoke.

Bolj uspešen je bil New York, za katerega Saša Vujačić ni igral. Premagal je Detroit s 108:96. Zmagala je še Atlanta, ki je v Houstonu nadoknadila 19 točk zaostanka, Oklahoma, ki je bila s 131:123 boljša od Milwaukeeja, ter Cleveland, ki je v gosteh ugnal Denver (93:87). Za Cavaliers je LeBron James, ki danes praznuje 31. rojstni dan, dosegel 34 točk.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : Miami Heat 99:90
Dragić 16 točk, 5 podaj, 3 skoke v 41 minutah, Udrih 2 podaji, 1 skok v 11 minutah 

New York Knicks : Detroit Pistons 108:96
Saša Vujačić ni igral za New York

Houston Rockets : Atlanta Hawks 115:121
Oklahoma City Thunder : Milwaukee Bucks 131:123
Denver Nuggets : Cleveland Cavaliers 87:93

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.