Šport > Košarka
60 ogledov

Milkotov dres pod strop

Marko Milič Džikić Evroliga Đikić Union Olimpija Roma Tivoli SPS
Naslednji evropski nastop Uniona Olimpije bo posvečen tudi legendarnemu članu zmajev Marku Miliću. Pod strop dvorane bodo dvignili njegov dres.

V sredo bo v Stožicah na sporedu tekma 3. kroga EuroCupa, Union Olimpija se bo zoperstavila nemškemu Telekom Baskets Bonnu. Ljubljančani se bodo borili za drugo zmago v tem tekmovanju.

Na dvoboju se bodo sicer poklonili tudi legendarnemu bivšemu igralcu Olimpije Marku Miliću, ki je pred dnevni oznanil konec igralske poti. Pod strop stožiške dvorane bodo tako dvignili legendarno številko 12, ki je skozi svojo izjemno kariero navduševala številno publiko v Sloveniji, Evropiin tudi Ligi NBA. Air Milko je bil kot košarkar idol številnih mladih v Sloveniji in Evropi predvsem zaradi svoje atraktivnosti, košarkarskega znanja in izjemnega karakterja izven parketa.

"Vsem obiskovalcem tekme se poleg dobre košarke obeta tudi zanimiv večer ob parketu, saj bomo za vse pripravili številne nagradne igre in mnoga druga presenečenja," so še zapisali pri ljubljanskem klubu in dodali: "Vse navijače Uniona Olimpije in druge košarkarske navdušence vabimo, da se tekme udeležijo, podprejo mlado slovensko ekipo Union Olimpijo v EuroCupu, hkrati pa s prisotnostjo izkažejo spoštovanje do legendarnega igralca in kapetana Uniona Olimpije ter slovenske reprezentance! V slogu Milkota – Ajd, se vidmo na tekmi!"

Milič bo šele drugi košarkar, ki mu bo pripadla čast, da bo njegov dres visel pod stropom. Najtrofejnejši slovenski košarkar, Ivo Daneu, je upokojitev svojega dresa s številko 13 doživel leta 2007. Kot je povedal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič, bodo dres Daneva prenesli v Stožice, v naslednjih mesecih pa bodo mesto pod stropom dvorane Stožice dobili še nekatere preostale legende ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.