Šport > Košarka
17 ogledov

Mrtvi tek Phoenixa in Memphisa se nadaljuje

Griffin Dragić Green Los Angeles Clippers Phoenix Suns liga NBA EPA
Phoenix Suns Gorana Dragića in Memphis Grizzlies Bena Udriha nadaljujeta mrtvi tek v boju za zadnji dve mesti v končnici Lige NBA.


Po zadnjih porazih so razmerja nespremenjena. Dallas, Memphis in Phoenix imajo enako zmag in porazov, 44 in 31. Do konca rednega dela sezone je še sedem tekem. V končnici Lige NBA bo igral vsaj en Slovenec, ob idealnem razpletu pa celo oba. Dallas, Memphis in Phoenix se potegujejo za sedmo in osmo mesto na lestvici zahoda.

Phoenix je sicer z Goranom Dragićem gostil Los Angeles Clippers in izgubil s 108:112, Minnesota pa je ugnala Memphis  Beno Udrih znova ni dobil priložnosti za igro – s 102:88.

Dragić je dosegel 15 točk in osem asistenc ter je bil skupaj z Geraldom Greenom, ki je prav tako dosegel 15 točk, drugi strelec Phoenixa. Marcus Morris je vpisal 16 točk. Pri gostih sta bila najbolj razpoložena Blake Griffin in Darren Collison s 23 točkami. Dragić je iz igre zadel le dva od 11 poskusov, zgrešil je tudi vseh pet trojk, mirno roko pa je obdržal na črti za proste mete (11:12).

Preobrat Clippersov

Phoenix je zapravil idealno priložnost, da bi si izboljšal izhodišče v boju za drugi del prvenstva. Ekipa Los Angeles Clippers je v tretji četrtini zaostajala že 17 točk, domača ekipa pa je zadnjo četrtino začela s prednostjo 13 točk. Toda prednost se je stopila, po preobratu pa je šla zmaga v roke gostujočemu moštvu.

"Zmago smo imeli praktično že v rokah, a zdaj je, kar je. Ne smemo si privoščiti objokovanja za izgubljenimi priložnostmi, moramo ohraniti zbranost in se samozavestno odpraviti na teh zadnjih sedem tekem," je po tekmi za ameriške medije dejal slovenski organizator igre Dragić.

Na vzhodu znanih že šest potnikov

V Minneapolisu je v majici Minnesote izstopal Kevin Love s trojnim dvojčkom. Dosegel je 24 točk, 16 skokov in 10 podaj. Na nasprotni strani je bilo zato 18 točk Marca Gasola premalo.

V vzhodnem delu lige je vse bolj ali manj že odločeno. Mesta v končnici si je zagotovilo že šest ekip, kot zadnja Washington Wizards z zmago nad Boston Celtics s 118:92. V končnici so že dvakratni branilci naslova Miami Heat, Indiana, Toronto, Chicago, Brooklyn in Washington. V zahodni konferenci pa so v končnici tri najboljša moštva San Antonio, Oklahoma City in Los Angeles Clippers.

Spursi do klubskega rekorda

San Antonio je sicer ponoči s 111:90 premagal Golden State in vknjižil že 19. zaporedno zmago za nov klubski rekord. Tony Parker je prispeval 18 točk in osem podaj, Tim Duncan pa 15 točk in osem skokov. Ostroge so se izenačile z Los Angeles Lakers (1999–2000) in Boston Celtics (2008–09) na petem mestu večne lestvice najdaljših nizov brez poraza v Ligi NBA. San Antonio bo poleg tega že četrto sezono zapored redni del prvenstva končal kot vodilna ekipa jugozahodne skupine.

Lige NBA:

Minnesota Timberwolves : Memphis Grizzlies 102:88
Phoenix Suns : Los Angeles Clippers 108:112
Indiana Pacers : Detroit Pistons 101:94
Toronto Raptors : Houston Rockets 107:103
Washington Wizards : Boston Celtics 118:92
Orlando Magic : Cleveland Cavaliers 98:119
New York Knicks : Brooklyn Nets 110:81
Philadelphia 76ers : Charlotte Bobcats 93:123
Miami Heat : Milwaukee Bucks 96:77
Atlanta Hawks : Chicago Bulls 92:105
San Antonio Spurs : Golden State Warriors 111:90
Denver Nuggets : New Orleans Pelicans 137:107
Sacramento Kings : Los Angeles Lakers 107:102

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.