Šport > Košarka
247 ogledov

Murić se je izjasnil glede klubske prihodnosti

Edo Murić Saša Despot
Slovenski reprezentant Edo Murić ostaja del košarkarske zasedbe iz Ljubljane.

Slovenski krilni košarkar in sokapetan članske reprezentance Edo Murić, ki je kot prvi košarkar postal del novonastalega kolektiva leta 2019, bo tudi v prihodnje aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov, so danes potrdili iz Olimpije.

"Pred tremi leti smo v Ljubljani začeli pisati zgodbo Cedevite Olimpije, ki je v tem obdobju napredovala iz sezone v sezono in verjamem, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali v enakem ritmu. Vesel sem, da ostajam v Ljubljani. Že zdaj vse navijače vabim, da se nam pridružijo na vseh naših domačih tekmah, in da še naprej skrbijo za vzdušje v Stožicah in Tivoliju," je za klubsko spletno stran povedal 30-letni Murić.

Luka Dončić Kvalifikacije SP Šport Kakšna drama na koncu, srečen konec za Slovenijo

Za Murićem je zelo dobra sezona, v kateri je v evropskem pokala v povprečju dosegal 10,4 točke, 5,2 skoka, 1,4 asistence in 1,0 pridobljene žoge na tekmo, v regionalni ligi Aba pa je beležil 9,4 točke, 4,9 skokov, 1,3 asistence in 0,9 pridobljene žoge na obračun.

Letošnjega februarja je bil Murić na finalnem turnirju slovenskega košarkarskega pokala Spar na Kodeljevem, na katerem je Cedevita Olimpija osvojila svoj 21. pokalni naslov v samostojni Sloveniji, izbran za najkoristnejšega igralca turnirja.

V Murićevih vitrinah je sicer šest naslovov slovenskega državnega prvaka, zadnja dva, v sezonah 2021/22 in 2020/21 je osvojil s Cedevito Olimpijo, prve štiri pa z novomeško Krko.

Luka Dončić Senzacionalno Šport Dončić v repertoar dodal najsmrtonosnejši met v zgodovini

V dresu Zmajev je Murić osvojil tudi tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka in en naslov prvaka pokala Spar. Edo je tudi to poletje eden od ključnih členov slovenske moške članske reprezentance, s katero je lansko leto nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu, leta 2017 pa je postal evropski prvak.

Član zlate slovenske selekcije je v karieri igral za Parklje, Škofjo Loko, Krko, Partizan, turški zasedbi Banvit in Anadolu Efes ter poljsko Zielono Goro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.