Šport > Košarka
31 ogledov

Na obzorju eden najbolj čudnih prestopov

Adam Hanga EPA
Med baskovskim in katalonskim klubom bi lahko prišlo do sila nenavadnega prestopa, v katerega sta vpletena dva športa.

Madžarski košarkar Ádám Hanga je v lanski sezoni branil barve Laboral Kutxe, sedaj pa je tik pred prestopom v Barcelono. V taboru Kataloncev naj bi zamenjal Álexa Abrinesa, ta se je preselil v Oklahoma City Thunder.

Hanga si je pozornost Barcelone prislužil z igrami v španskem prvenstvu in Evroligi, kjer je v povprečju dosegal 8,2 točke, 5,1 skoka in 1,7 asistence na srečanje, ob tem pa ga odlikuje odlična igra v obrambi.

Odškodnina in ...

Lastnik Laboral Kutxe je Josean Quereteja, ta pa ima pod svojim okriljem še en športni klub v mestu Vitoria - nogometno moštvo Alavés. Slednji se je letos vrnil med špansko elito in bo skušal spomniti na zlate čase, ko so Baski nastopili tudi v finalu Pokala UEFA.

In prav Quereteja je tisti, ki je omogočil sila nenavaden prestop. Ker želi okrepiti nogometno ekipo, naj bi za Hango ob denarni odškodnini zahteval še enega ali dva igralca. A ne košarkaša. Po poročanju portala Eurohoops želi Quereteja v Vitorii videti nogometaša Barcelone!

Šlo bi za posojo enega ali dveh nogometašev. Če bo do dogovora prišlo, se bosta iz Katalonije v Baskijo najbrž preselila dva mlada igralca, ki potrebujeta minute za zorenje. Ker se je Alavés vrnil v La Ligo, to niti ni slaba opcija.

Ne bi bilo prvič

To sicer ne bi bilo prvič, da bi klubi za kakšnega košarkarja odškodnino kompenzirali z nogometaši. Pred petimi leti je Galatasaray Karşıyaki v zameno za košarkarja Furkana Aldemirja v nasprotno smer poslal tri nogometaše. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.