Šport > Košarka
71 ogledov

Lue ostaja, Dragić izgubil soigralca

Tyronn Lue EPA
V ligi NBA se še vedno veliko dogaja okrog prestopov in podpisov novih pogodb.

Prvaki lige NBA, Cleveland Cavaliers, so dobili trenerja za naslednjih pet let. To bo Tyronn Lue, ki jih je letos popeljal do naslova, vendar tedaj še brez prave pogodbe, saj je moštvo od januarja vodil kot začasna zamenjava za Davida Blatta. Dobil bo 35 milijonov dolarjev, skoraj še enkrat toliko, kot je zaslužil v 20-letni karieri kot igralec.

Lue je dobro unovčil naslov prvaka in zgodovinski preobrat v finalu, ko je Cleveland nadoknadil zaostanek 1:3 v zmagah. Med sezono mu je klub za triletno pogodbo ponujal 9,5 milijonov dolarjev. "Dobil sem izjemno priložnost, da tudi v bodoče vodim to neverjetno skupino igralcev," je ob tem dejal 39-letni trener.

Stoudemire zapušča Miami

Amar'e Stoudemire | Avtor: EPA EPA
Večkratni udeleženec tekem All Stars Amar'e Stoudemire bo zaključil kariero v ligi NBA. Zato je podpisal kratkoročno pogodbo z New York Knicks. "Zahvalil bi se rad vodstvu, da mi je omogočilo to potezo. Čeprav sem igral širom ZDA, je moje srce v Velikem jabolku. Enkrat Knicks, vedno Knicks," je dejal 33-letni košarkar.

Stoudemire je v New York prišel 2010, pod njegovo taktirko pa je ekipa v naslednjih treh sezonah prišla v končnico. Hkrati je bil že v prvi sezoni izbran v začetno peterko tekme All Stars.

Stoudemire je v štirinajstih sezonah v ligi NBA dosegel v povprečju 18,9 točke in 7,8 skoka, odigral pa je 846 tekem za Phoenix, New York, Dallas in nazadnje Miami. Bil je tudi član ameriške reprezentance na olimpijskih igrah 2004 v Atenah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.