Šport > Košarka
315 ogledov

Na seznamu tudi naturalizirani Američan

Jordan Morgan Twitter
Selektor objavil seznam z imeni 14 košarkarjev.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam štirinajstih igralcev za prvi dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021. Na njemu so vsi razpoložljivi slovenski košarkarji v tem trenutku, vključno s Klemnom Prepeličem in Jako Blažičem, kakor tudi novi naturalizirani Slovenec, Američan Jordan Morgan.

Slovenijo bodo zastopali še Aleksej Nikolić, Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Blaž Mesiček, Alen Hodžić, Edo Murić, Martin Krampelj, Blaž Mahkovic, Žiga Dimec, Jan Kosi in Jurij Macura.

Rado Trifunović Selektor Šport Zdaj trije naturalizirani: Omić mora razčistiti pri sebi

Slovenija bo v uvodnem ciklu kvalifikacij 20. februarja gostovala na Madžarskem, tri dni kasneje pa bo v Kopru gostila Avstrijo. V naši skupini je še Ukrajina, na eurobasket 2021, ki ga bodo gostile Češka, Nemčija, Gruzija in Italija, pa se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

"Z veliko željo in ambicioznostjo začenjamo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. Glede na to, da smo imeli na vseh prejšnjih tekmah težave s primanjkljajem igralcev na poziciji centra, smo se odločili za naturalizacijo Jordana Morgana, ki nam bo sigurno v veliko pomoč," je v uvodu dejal selektor Trifunović.

"Jordan Morgan je podoben tip igralca kot Gašper Vidmar. Se pravi borben, zelo pozitiven, tako da nam bo v veliko pomoč tako v obrambi kot napadu, hkrati pa ni izrazit potrošnik žog. Njegov prihod ne pomeni, da smo se odrekli Alenu Omiću ali Anthony Randolphu," je dodal Trifunović, ki ne mora računati na Zorana Dragića in Žana Marka Šiška, ki igrata v evroligi.

Anthony Randolph Slovenija Naturalizacija Šport Imamo "Tončkovega" naslednika? Še en Američan postaja Slovenec

"Čakata nas tekmi proti Madžarski in Avstriji. Tako kot mi se vse reprezentance v kvalifikacije podajajo z željo po zmagovanju. Želimo si dobrega in uspešnega začetka, za kar bo potrebno igrati z veliko mero odgovornosti. Naša igra bo morala temeljiti na agresivni in predvsem pametni obrambi ter kolektivnemu in odločnemu napadu," pravi selektor.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 16. februarja, tridnevne priprave pa bo opravila v Mariboru. Tekmo proti Madžarski bo igrala v Sombotelu. Po njej se bo takoj odpravila v Koper, kjer bo imela še dva dni za treninge, tekma v Bonifika pa bo 23. februarja ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.