Šport > Košarka
14 ogledov

Nachbar: Ni razloga za strah

Kocka bo padla čez slaba dva meseca v Carigradu. © AFP
1/17
Žurnal24 main
Boštjan Nachbar je ob sireni tekme s Turčijo grdo padel, a z njim naj ne bi bilo nič hujšega. "Če bo treba, bom naslednjo tekmo odigral tudi z dvakrat povitim zapestjem."

Ob koncu tekme med Slovenijo in Turčijo je vsem slovenskim navijačem v Areni Lódž zastal dih. Niti ne toliko zaradi zadnjega meta, ki ga je zgrešil Engin Atsür, bolj zaradi grdega padca Boštjana Nachbarja. Ta je tudi proti Turčiji dokazal, kako pomemben igralec je za slovensko izbrano vrsto, kljub bolečinam v desnem zapestju pa je žrtvoval tudi nekaj minut za slovenske medije.

Kaj menite o tekmi proti Turčiji?
Začeli smo dobro, v visokem ritmu. Proti njihovi obrambi mož na moža smo hitro našli protiorožje. Vsilili smo jim svoj ritem. Nato so spremenili obrambo, ob koncu prvega polčasa pa se nam je tudi nekoliko ustavil met. Ujeli so priključek in sledil je izenačen drugi del. Veseli me, da smo zdržali vse njihove nalete in pritiske ter naposled le osvojili zmago. To je super za nas, saj bomo v prihodnje pripravljeni na kaj podobnega.

Kako se počutite? Tisti padec verjetno ni bil najbolj prijeten ...
Malce me boli. Pristal sem na zapestju, kaj več pa bomo še morali videti. Ampak menim, da ni nič hujšega. Če bo treba, bom naslednjo tekmo odigral tudi z dvakrat povitim zapestjem. Zdaj ni čas za izpuščanje tekem.

 
 

Če bo treba, bom naslednjo tekmo odigral tudi z dvakrat povitim zapestjem. Zdaj ni čas za izpuščanje tekem.

Boštjan Nachbar

 
V tekmo niste krenili preračunljivo, zdaj pa sledi dvoboj s Hrvati ...
Sploh nismo razmišljali o kalkulacijah. V tekmo smo krenili na zmago. Iz dveh razlogov. Želeli smo biti prvi v skupini in tekmovanje v drugem delu zaključiti z zmago. Ne bi bil najboljši občutek pred četrtfinalom, če bi izgubili ta dvoboj. Tako pa smo zdaj nanizali že kar nekaj zmag. Dobro se počutimo, smo samozavestni in ni nikakršnega razloga za strah. Nacionalni naboj gor ali dol. Obe ekipi bosta želeli zmagati, zaradi takšnih tekem pa smo pravzaprav tukaj.

Kaj menite o Hrvatih? Ti so do zdaj igrali slabo. Verjamete, da lahko v dveh dneh dvignejo formo?
Odkrito povedano, to ni naš problem. Povsem vseeno nam je, ali so igrali slabo ali dobro. Mi se bomo pripravili nanje in jih poskušali premagati s svojo igro, s svojim tempom. Poskušali jim bomo vsiliti svoj način igre. Če imajo težave, nas ne zanima. Ali je to, da do zdaj niso bili najboljši, zanje plus ali minus, sploh ni pomembno. Mi moramo zmagati.

Bo tekma v četrtfinalu psihično zelo naporna?
Bo. Seveda bo. Ampak bi bila tudi z Grki, Nemci, Švedi ali pa Irci. Tekma bo težka. To se pričakuje, oboji pa računamo na uspeh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.