Šport > Košarka
2714 ogledov

NBA klub prodan, skupna cena čez dve milijardi

Brooklyn Nets : Philadelphia 76ers Epa
NBA klub ima novega lastnika.

Ruski milijarder Mihail Prohorov je leta 2010 kupil New Jersey Nets, jih kmalu preselil v Brooklyn, kjer mrežice še vedno tudi igrajo. Ob nakupu je obljubil, da se bo oženil, če Nets v petih letih ne osvojijo naslova, a obljube ni izpolnil.

Minilo je devet let, Mrežice pa niti enkrat niso prišle blizu lovorike, šele v minuli sezoni so nakazali, da bi lahko prišli do uspeha. Pred to sta Brooklyn okrepila še dva velika zvezdnika - Kevin Durant in Kyrie Irving. Prvi sicer ne bo igral, ker je poškodovan. In ravno ko so se stvari začele obračati na boljše, je Rus franšizo dokončno prodal.

Pred dvema letoma je sicer že prodal 49 odstotkov delnic tajvansko-kanadskemu milijarderju Josephu Tsaiju za milijardo dolarjev, zdaj pa je to storil s še preostalimi 51 odstotki. Tsai je za drugo polovico delnic odštel še 1,35 milijarde, skupni znesek pa tako znaša dve milijardi in 350 milijonov dolarjev.

Mrežice so tako postala najdražja ameriška športna franšiza v zgodovini. Dosedanji rekord so držali Houston Rockets in ekipa ameriškega nogometa Carolina Panthers, ki sta bili obe prodani za 2,2 milijardi dolarjev.

Tsai je 55-letnik, soustanovitelj Alibabe, mednarodnega podjetja za internetno trgovino. Njegovo imetje je ocenjeno na 10,2 milijarde dolarjev.

Komentarjev 1
  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:58 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com