Šport > Košarka
14 ogledov

NBA ne popušča: kazen za Bosha

tim duncan chris bosh EPA
Vodilni možje ameriške košarkarske lige NBA držijo svojo obljubo in košarkarjem, ki simulirajo prekrške, kot po tekočem traku izrekajo denarne kazni. Zadnji se je na tapeti znašel center Miamija Chris Bosh, ki je teatralno padel v četrti finalni tekmi proti San Antonio Spurs.

Temperatura v ameriški košarkarski ligi NBA se počasi približuje vrelišču. Finalna serija med San Antonio Spurs in Miami Heat je izenačena na 2:2 v zmagah, ena izmed ekip pa si bo prvo zaključno žogo priigrala na nedeljski tekmi v San Antoniu. Ekipi se bosta nato preselili nazaj v Miami, kjer bosta na sporedu šesta in morebitna sedma tekma.

Košarkarji Miamija so z zmago v četrti tekmi, na kateri so LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh skupaj dosegli 85 točk, še drugič izničili svoj zaostanek, Bosh pa si bo tekmo zapomnil po denarni kazni, ki jo bo moral plačati zaradi simuliranja prekrška.

V drugi četrtini pri rezultatu 41:32 v korist gostujočih košarkarjev sta se v raketi San Antonia prerivala Tim Duncan in Chris Bosh, slednji pa je nato padel po tleh, češ da naj bi ga Duncan odrinil. Sodniki so dosodili osebno napako košarkarju San Antonia, kar je pomenilo, da koš s polaganjem Garya Neala ni veljaven. Predstavniki lige NBA so po pregledu posnetkov ugotovili, da je Bosh kršil pravila, in mu izrekli 5000 dolarjev denarne kazni.

Komentarjev 1
  • JackD 20:54 15.junij 2013.

    Dosegel je svoje. Koš ni veljal. Zanj je pa 5k kot zame pokec čigumijev!!