Šport > Košarka
468 ogledov

NBA zvezdnik se je opravičil, ker trdi, da je Zemlja ravna ploskev

Kyrie Irving
As Boston Celticsov Kyrie Irving se je opravičil zaradi svojih izjav, da je Zemlja ravna ploskev. Sporočil je, da ne bo več v javnosti delil svojega mnenja o obliki našega planeta.

Prvi zvezdnik Bostona Kyrie Irving se je opravičil svojim navijačem zaradi svojih pogostih komentarjev, da je Zemlja ravna ploskev, ki so naleteli na neodobravanje javnosti.

Prvak Lige NBA s Clevelandom iz leta 2016 se je odločil deliti svoje mnenje z javnostjo, saj ni pričakoval, da bo njegovo filozofiranje o obliki Zemlje deležno tako burnega odziva.

On je svojimi nastopi začel februarja leta 2017, ko se je odločil preko televizije in radijskih oddaj ter preko podcastov deliti svoje mnenje o ploščatosti Zemlje.

Očitno pa je ugotovil, da je vse skupaj šlo predaleč. Sicer sam še vedno verjame, da je Zemlja ravna ploskev, toda svojih teorij več ne bo vsiljeval javnosti.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

"Tudi če verjamete, vam ni treba tega deliti z javnostjo. To je za neko intimno komunikacijo, ker se vse to lahko drugače pretolmači, ko se to masovno dojema. Jaz sem pravzaprav misleč indvidualist," je izjavil Irving za Forbes.

V odločitev, da svojih teorij ne bo več delil javno, ga je prepričala prav teža njegovih besed med prebivalstvom.

"Svoj čas se nisem zavedal posledic, ki jih bo povzročilo moje razmišljanje. V tem času sem bil resnično velik zagovornik teorije zarote. Nič nisem jemal kot samo po sebi umnevno in opravičujem se zaradi tega. Vsem učiteljem in staršem, ki so pristopili do mene in mi razložili, da morajo zaradi mene ponovno pojasnjevati otrokom uradno prepričanje o Zemlji. Opravičujem se, iskreno se opravičujem," je priznal svojo napako Irving.

Komentarjev 1
  • boroslav 17:21 03.oktober 2018.

    Ma bravooo, zakaj opravičilo, če govori resnico??