Šport > Košarka
14 ogledov

Ne Dirk, ne Kevin, odločila je klop

Kevin Durant in James Harden
1/10
Žurnal24 main
Pa smo mislili, da ima Dallas najboljšo klop! Klop Oklahome je na drugi tekmi finala Zahoda dala 50 točk in Thunderji so s 106:100 izid v zmagah izenačili na 1:1. In Nowitzki? Zgrešil je sedem metov iz igre.
Yao Ming sporoča, da se njegov gleženj dobro celi in tako se jeseni vrača na parket. Od prvega julija bo prosti igralec, želi ostati pri Houston Rocketsih. A zanj bi se utegnili zanimati Boston Celtics.

Kdor je mislil, da bodo Dallas Mavericks po Los Angeles Lakersih pometli še z moštvom Oklahoma City Thunder, se je pošteno zmotil. Dirk Nowitzki bo težko še kdaj ponovil predstavo s prve tekme, ko je zadel vseh 24 prostih metov in iz igre zgrešil le tri mete (48 točk). Na drugi tekmi finala zahodne konference lige NBA je Nemec iz Würzburga iz igre zgrešil sedem metov, ob tem pa še en prosti met in tako njegovih 29 točk ni bilo dovolj za drugo zmago. Večji del tekme so ga košarkarji Oklahome podvajali. Odločil pa ni niti prvi zvezdnik nasprotnega moštva, Kevin Durant. Ta je dal 24 točk.

Tokrat je bilo več veselja na strani Oklahome. Preverite v naši galeriji.

Ključna je bila klop gostujoče ekipe. James Harden je dal 23 točk (imel je še sedem skokov in štiri asistence, konec tretje četrtine pa tudi akcijo za štiri točke – trojka in prosti met), Eric Maynor 13, Daequan Cook osem in Nick Collison šest in tako je Oklahoma s 106:100 izid v zmagah izenačila na 1:1. Manj kot ponavadi je dala predvsem zelo hvaljena klop Dallasa: Jason Terry in Peja Stojaković denimo vsak po osem točk. Serija se zdaj seli v Oklahomo City, kjer bo tretja tekma v ponedeljek. Dan prej bosta tretjo igrali ekipi Miami Heatov in Chicago Bullsov, kjer je prav tako 1:1.

Liga NBA, finale konferenc:

Vzhod

V noči na ponedeljek ob 2:30:
Chicago Bulls – Miami Heat /1:1/

Zahod

Dallas Mavericks : Oklahoma City Thunder 100:106  /1:1/
Nowitzki 29, Chandler 15, 13 sk., Kidd 13; Durant 24, Harden 23, Westbrook 18, Maynor 13

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.