Šport > Košarka
17 ogledov

Ne Gogi, spet je slavil Kobe

1/11
Žurnal24 main
Los Angeles Lakers so si z novo zmago nad Phoenix Suns v ligi NBA zagotovili vodstvo z 2:0 v finalu zahodne konference in tako optimalno izkoristili domače igrišče. Vujačić ni igral, Dragić je bil skromen.

Los Angeles Lakers so s pomočjo zmage 124:112 v finalu zahodne konference proti Phoenixu povišali na 2:0. Pred 19 tisoč navijači je Pau Gasol prispeval 29 točk, devet skokov in pet podaj. Kobe Bryant je dosegel 21 točk in imel še 13 podaj. Saša Vujačić je bil v ekipi, a ni stopil na parket. "Zelo dobro smo zadevali, tudi kroženje žoge je bilo odlično. Imeli pa smo tudi izvrstno klop. Napredujemo," je dejal Gasol. Goran Dragić tokrat ni blestel. V 16 minutah je imel met iz igre 1:6, po en skok, ukradeno in izgubljeno žogo ter dve uspešni podaji. Najbolj navdahnjen v njegovi ekipi je bil Jason Richardson s 27 točkami, Steve Nash je imel 15 podaj.

"Napadalno smo bili dovolj dobri, ampak ko nasprotnik preseže 120 točk, potem je to za tvoj napad prehud zalogaj," je obrambo okrcal Phoenixov organizator. Navdušeno losangeleško občinstvo je ža začelo vzklikati: "Hočemo Boston!" Celtics proti Orlandu namreč vodijo z 2:0 v zmagah. Seveda serija še ni končana, moštvi se selita v Phoenix, kjer bo tretja tekma na sporedu v nedeljo.

Liga NBA, finale zahodne konference:

Los Angeles Lakers : Phoenix Suns 124:112*
Gasol 29, 9 sk., Bryant 21, 13 pod., Odom 17, 11 sk, Vujačić ni igral; Richardson 29, Hill 23, Stoudemire 18, Dragić 3

* LA Lakers v zmagah vodijo z 2:0, igra se na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.