Šport > Košarka
16 ogledov

Ne NBA: Blažič izbral Crveno zvezdo

Blažič Crvena zvezda prestop Union Olimpija spletna stran Kkcrvenazvezda.rs
Slovenski reprezentant Jaka Blažič bo odslej nosil dres beograjske Crvene zvezde, ki bo v prihodnji sezoni igrala v Evroligi. Sklenil naj bi triletno pogodbo. "Morda bom še kdaj oblekel zeleno-beli dres," je v poslovilni izjavi dejal Jeseničan.

Srbski spletni portal Telegraf.rs je prvi poročal poročal o tem, da je Jaka Blažič podpisal večletno pogodbo s Crveno zvezdo, Union Olimpija pa naj bi za slovenskega reprezentanta, ki ga na zmaje še veže enoletna pogodba, prejela 150 tisoč evrov.

Pri Olimpiji sprva še niso želeli potrditi dogovora med ljubljanskim in beograjskim klubom, na uradni strani Crvene zvezde pa so pohiteli in zapisali, da je prva okrepitev rdeče-belih za naslednjo sezono prav slovenski reprezentant.

Prestop potrdil tudi agent

"Vodstvo Crvene zvezde Telekom dela s polno paro. Nedolgo za tem, ko se je sezona končala, so odgovorni pri rdeče-belih podaljšali pogodbo s sijajnim organizatorjem igre DeMarcusom Nelsonom, le nekaj dni kasneje pa so pripeljali še eno okrepitev," je na svoji spletni strani (www.kkcrvenazvezda.rs) v ponedeljek zvečer sporočil beograjski klub.

"Gre za slovenskega reprezentanta Jako Blažiča (22, 196), ki igra na položaju branilca, z rdeče-belimi pa je podpisal triletno pogodbo."

Oglasil se je tudi njegov zastopnik Aleksandar Rašković in na twitterju prav tako potrdil prestop skoraj 23-letnega Slovenca. "Podpisal je triletno pogodbo s klubom," je zapisal agent.

Zadovoljujoč dogovor

"Union Olimpija in Jaka Blažič sta se danes sporazumela glede odhoda igralca v drug klub. Blažič bo kariero nadaljeval v beograjski Crveni Zvezdi, ki si je za prihodnjo sezono zagotovila nastop v elitni Evroligi. Vse vpletene strani so dosegle zadovoljujoč dogovor glede prestopa. Jaki, ki je v Unionu Olimpiji preživel dve sezoni in ga je s klubom vezalo le še eno pogodbeno leto, želimo vso srečo pri nadaljevanju kariere," so nato zapisali tudi na uradni strani Uniona Olimpije.

Blažič je o selitvi povedal: "V Ljubljani sem preživel dve lepi sezoni, igrati za Olimpijo so bile moje sanje že od malega in resnično me veseli, da sem jih izpolnil. Union Olimpija mi je nudila izjemne pogoje za delo in napredek. Verjamem, da sem priložnost dobro izkoristil, po minuli sezoni pa sem začutil, da je čas da se poizkusim v tujini. Hvaležen sem za vse, kar je klub storil za mene in morda bom še kdaj oblekel zeleno-beli dres."

V ligi Aba je 196 cm visoki branilec v povprečju dosegal 13,7 točke na tekmo, v Evroligi pa 12,4 točke, 4 skoke in 1,9 podaji na tekmo.

Komentarjev 1
  • zic 22:11 17.junij 2013.

    sigurno je bilo kaj narobe da Jaka gre, to je tipično za te ljubljanske budale...SREČNO JAKA!!!