Šport > Košarka
27685 ogledov

Nesojeni Slovenec v hudi prometni nesreči

Bryant Dunston Profimedia
Dvakratni klubski evropski prvak bi jo lahko hudo skupil.

Košarkar Bryant Dunston, ki je bil pred evropskim prvenstvom 2015 tik pred pridobitvijo slovenskega državljanstva in bi zaigral za takratno četo Jureta Zdovca, če bi pravočasno prejel potni list, je bil v Istanbulu vpleten v prometno nesrečo. Ta se je zanj sicer dobro iztekla.

Od leta 2015 član Anadolu Efesa, z njim je v zadnjih sezonah dvakrat postal evropski klubski prvak, je imel tokrat smolo, da se je v nepravem času znašel na napačnem mestu. Pred njim je namreč voznik tovornjaka zapeljal pod nadvoz, a se očitno uštel pri višini zabojnika. Ta je padel s tovornjaka in pristal na košarkarjevem avtomobilu. Sprednji del tega je bil povsem uničen.

Dunstona je reševalno vozilo odpeljalo v bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da nima resnejših poškodb.

"Ko sem v času, ko sem drugič prevzel slovensko izbrano vrsto, razmišljal o možnih kandidatih, sem preveril kar nekaj košarkarjev, ob kakovosti igre, pozitivnem značaju, borbenosti in možnosti vklopa v moj sistem igre pa je na vrh moje lestvice prišel Bryant Dunston. Poudaril bi, da je Dunston moja izbira in želja, s katero sem seznanil vodstvo Košarkarske zveze Slovenije. Sam sem pred 14 dnevi odšel v Pirej in ko se je izkazalo, da je ameriški krilni center izjemno zainteresiran za sodelovanje, sem KZS prosil za uradno sprožitev vseh možnih postopkov, da bi Dunston lahko zaigral že na letošnjem EuroBasketu," je leta 2015 o Dunstonu sicer dejal Zdovc, košarkar, takrat še član Olympiacosa, pa mu je obljubil, da bo za Slovenijo igral vsaj štiri leta.

Takrat se je zapletlo pri birokraciji, dve leti kasneje pa je bil precej uspešnejši postopek pri Anthonyju Randolphu, ki je kasneje Sloveniji pomagal do naslova evropskih prvakov.

Komentarjev 4
  • Boris 23:31 29.april 2023.

    Mogoče pa za razliko od tebe zna vsaj slovensko pisat ?

  • kapibara 17:08 29.april 2023.

    Toti nikakro NI Slovernec !! Tudi Državljan nebi smel biti !!