Šport > Košarka
174 ogledov

Liga NBA igralce udarila po žepu

nba logo zaščitni znak
Igralci v severnoameriški košarkarski ligi NBA se soočajo z znižanjem plač.

Po navedbi spletne strani medijske družne ESPN naj bi na začetku naslednjega tedna še dobili dogovorjene pogodbene zneske, zaradi zaustavitve vseh dejavnosti v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pa so vprašljiva naslednja izplačila sredi aprila.

luka dončić Kapo dol Šport Dončić bo pomagal domovini: "Za življenja Slovencev gre!"

Moštva zaradi pandemije koronavirusa namreč nimajo prihodkov iz tekmovanj, odigrala so 63 do 67 tekem od predvidenih 82, kar je 77 do 82 odstotkov od predvidenih, plačila sredi naslednjega meseca naj bi bila zato okrog 90 odstotna od pogodbenih zneskov.

Vodstvo NBA razmišlja, da bi sprožilo določila v pogodbah, ki dovoljuje klubom znižanja plač v primeru izjemnih razmer, kot so vojne, naravne nesreče in epidemije.

Komisar NBA Adam Silver je omenil, da bo prekinitev vseh dejavnosti trajala najmanj mesec dni. Tako dolga prekinitev bo vplivala na ne le na konec letošnje sezone, ampak tudi na začetek naslednje, vse skupaj pa je sedaj nemogoče napovedovati.

adam silver | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.